Hlavní obsah

Hokejové MS začíná - kde sledovat zápasy národního týmu?

Praha

V Lotyšsku dnes startuje 85. mistrovství světa v hokeji, Češi se hned na úvod postaví silnému týmu Ruska. Do hlediště šampionátu se fanoušci národního týmu nedostanou, držet palce tak musí na dálku. Zápasy se dají sledovat různými způsoby, včetně online komentářů na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Filip Pešán a asistent Martin Straka během utkání v rámci přípravy na MS

Článek

Veškerý zpravodajský servis, včetně přenosů všech 64 zápasů, nabídne již tradičně Česká televize. Více než polovinu zápasů najdete přímo na stanici ČT Sport, v ostatních případech poslouží webové stránky stanice nebo Hbbtv.

Fanoušci hokeje se tak mohou znovu těšit na emotivní komentování Roberta Záruby, Tomáše Jílka nebo Ondřeje Zamazala. V roli expertů se v Lotyšsku představí Martin Hosták, David Pospíšil, a také Petr Hubáček, který svými hláškami bavil již v roce 2019.

Zápasy Českého týmu v TV

Datum a časZápasTV
21. května, 15:15Rusko - ČeskoČT Sport
22. května, 19:15Česko - ŠvýcarskoČT Sport
24. května, 19:15Česko - BěloruskoČT Sport
27. května, 19:15Švédsko - ČeskoČT Sport
29. května, 11:15Česko - Velká BritánieČT Sport
31. května, 15:15Česko - DánskoČT Sport
1. června, 15:15Slovensko - ČeskoČT Sport

Kapacita webového vysílání ČT Sport však není nekonečná, proto se v případě důležitých utkání a velkému zájmu fanoušků často potýká s výpadky. Odpovědí není ani pro diváky v zahraničí - v tomto případě je potřeba použít VPN službu, která poskytuje českou IP adresu.

Všechny zápasy můžete samozřejmě sledovat ONLINE zde na SPORT.CZ, kde kromě zápasového servisu najdete také pravidelné novinky a aktuality nejen z dějiště mistrovství.

Další volbou pro sledování zápasů je oficiální YouTube kanál Mezinárodní hokejové federace, kde kromě živých přenosů najdete také sestřihy zápasů, rozhovory nebo výběry nejlepších akcí a zákroků. Stejně jako v roce 2019 však nebudou živé přenosy dostupné v ČR, proto je nutné také v tomto případě použít VPN službu.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

V den začátku MS bude spuštěna také digitální rozhlasová stanice Radiožurníl Sport, která vysílá každý den od 6:00 do 24:00 a její náplní jsou největší zápasy šampionátu. Vysílání bude dostupné také v televizní síti DVB-T2.

Promítání zápasů národního týmu na Staroměstském náměstí a dalších veřejných místech se tento rok neuskuteční, řada míst však nabízí jiné alternativy. Tou je například sledování z auta v autokině v Kolíně nebo v parku v Riegrových sadech.

Živé přenosy jsou dostupné také na stránkách sázkových kanceláří.

Reklama