Hlavní obsah

Obrovská minela gólmana rozjela kanonádu Američanů. Co bude s Kanadou dál?

Riga/Praha

Trápení hokejistů Kanady na letošním světovém šampionátu zatím nemá konce. Co je může trochu uchlácholit, je fakt, že řada favoritů se trápí rovněž. Co je ale rozhodně nepotěší je to, že místo toho, aby se mohli spolehnout na oporu v zádech, musí se strachovat při každé jeho rozehrávce. Gólman Darcy Kuemper svou minelou za brankou odstartoval kanonádu Američanů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kanadský brankář Darcy Kuemper inkasuje gól.

Článek

Gólman Arizony, který si v letošní sezoně držel úspěšnost zákroků na téměř 91 %, měl být jednou z hlavních opor posledních vicemistrů světa. V prvním zápase proti domácímu Lotyšsku však pustil dva góly z pouhých sedmnácti střel, přičemž jeho kolega na druhé straně dokázal zlikvidovat všech 38 střeleckých pokusů Javorových listů.

I tak dostal gólman Darcy Kuemper v dalším zápase přednost před svým kolegou Adinem Hillem. Trenér však své důvěry začal litovat zřejmě hned v osmé minutě zápasu s Američany. Kuemper totiž zbytečně zaváhal s rozehrávkou za brankou, čehož využil Conor Garland, který mu vypíchl puk a poslal jej na snadnou dorážku do odkryté klece Jasonu Robertsonovi.

Amerika se tak dostala do vedení 1:0 a vedení už nepustila. Naopak. Ve druhé třetině přidala další tři branky, zatímco Kanada se stále střelecky trápila. Bezbrankové prokletí javorových listů zlomil až v polovině třetí části Maxime Comtois, ale to už sledoval gólman Kuemper jen ze střídačky.

Do třetí třetiny nastoupil jeho kolega Hill, který pustil ještě jednu branku z šesti střel. V pondělí od 19:15 čeká Kanadu duel s Německem, které je zatím stoprocentní. Poradilo si s oslabenou Itálií i Norskem. Vyšlápne si na zámořského obra?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články