Hlavní obsah

Rusům kývly tři hvězdné posily z NHL! Dorazí na MS kanonýr Ovečkin?

Ještě čtyři volná místa na soupisce pro hokejové mistrovství světa hokejisté Ruska. Vedení sborné věřilo, že by ji na šampionátu v Rize mohl posílit hvězdný útočník Alexandr Ovečkin, jehož Washington byl v neděli vyřazen v prvním kole play off NHL Pastrňákovým Bostonem, kanonýr Capitals ale do Lotyšska nedorazí. To však neznamená, že Rusové nemají slíbené další posily ze zámoří.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin Rusy na MS neposílí.

Článek

Ovečkin se podle twitterového účtu Ruské hokejové federace omluvil trenérovi Braginovi a generálnímu manažerovi Rotenbergovi s tím, že během základní části a play off utrpěl několik zranění, které nyní potřebuje doléčit. Nebude tak mít šanci rozšířit svou sbírku tří zlatých, dvou stříbrných a čtyř bronzových medailí z třinácti MS, na kterých dosud startoval.

Další dva jeho spoluhráči z Washingtonu ale svou účast na turnaji v Rize přislíbili. Dorazit má brankář Ilja Samsonov a obránce Dmitrij Orlov. A ze St. Louis, které vypadlo ve vyřazovací části v nejkratším možném čase s Coloradem, Rusy posílí útočník Vladimir Tarasenko.

Zatímco Samsonov může zažít premiéru na světovém šampionátu, pro Orlova by šlo už o pátou účast. Dosud se sbornou vyválčil zlato v Minsku 2014 a má i bronzy z let 2016, 2017 a 2019. Tarasenko startoval na MS dvakrát, před šesti lety získal v Praze a Ostravě stříbro.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Rusové zatím mají na soupisce šest posil z NHL - obránce Zuba, Gavrikova, Provorova, Zadorova a útočníky Grigorenka a Barabanova.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama