Hlavní obsah

Itálie - Kanada 1:7Javorové listy si poradily s rolí favorita a zůstávají ve hře o postup

Hokejisté Kanady deklasovali na mistrovství světa v Rize poslední tým skupiny B Itálii 7:1 a udrželi naději na postup do čtvrtfinále. Na závěr skupiny vyzvou obhájce titulu Finy a k účasti ve vyřazovacích bojích budou potřebovat i souhru ostatních výsledků. Italové jsou i po šestém utkání v Lotyšsku bez bodu. Dva góly a dvě asistence si připsal Andrew Mangiapane, čtyři nahrávky nastřádal další útočník Connor Brown.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Kanaďan Cole Perfetti se raduje.

Článek

Zámořský tým neponechal nic náhodě a rychle začal plni úlohu jasného favorita. V třetí minutě vypadl italskému brankáři Faziovi puk po tečované střele přímo před Perfettiho, jenž měl snadnou práci. Na začátku deváté minuty si Mangiapane pohrál v situaci jeden na jednoho s bránícím Glirou a zakončením po ledě zvýšil na 2:0.

Ve 12. minutě zasadili Kanaďané soupeři dva údery během 23 sekund. Nejprve pálil z pozice těsně za kruhy přesně Stecher, jehož střele pomohla ke gólu branková konstrukce. Po něm předvedl parádu Henrique, když se trefil bekhendem pod horní tyčku. Tím skončilo účinkování Fazia v zápase, nahradil ho Fadani.

Po polovině duelu se dočkali gólu také Italové. Miceliho sice vychytal Hill, kanadský brankář ho však následně přidržel v brankovišti a z dorážky ho trefil Pitschieler. Od Miceliho se puk odrazil do branky, platnost gólu potvrdili sudí i po kontrole u videa. Ještě do druhé přestávky odpověděli Mangiapane a v početní výhodě Comtois.

V úvodu třetí části zářil Fadani, proti kterému neuspěli Henrique ani Hagel. Po jeho zakončení nedokázal dorazit Fadanim vyražený kotouč do odkryté branky Anderson-Dolan. Přestože Kanaďané dohrávali v tréninkovém tempu na půl plynu, měli i další příležitosti, ale mezi střelce už se prosadil pouze Pirri v 56. minutě.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Arena Riga):
Itálie - Kanada 1:7 (0:4, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Miceli (Pitschieler) - 3. Perfetti (Schneider, Foudy), 9. Mangiapane (Connor Brown, Henrique), 12. Stecher (Anderson-Dolan), 12. Henrique (Mangiapane), 35. Mangiapane (Connor Brown, Ferraro), 38. Comtois (Mangiapane, Connor Brown), 56. Pirri (Connor Brown, Henrique). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Vikman (Fin.) - Hynek, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1 Bez diváků.
Itálie: Fazio (12. Fadani) - Pietroniro, Trivellato, Hochkofler, Glira, Miglioranzi, Cassetti, Marchetti, Gios - Frank, Petan, Miceli - Spornberger, Andergassen, Giliati - Frigo, Bardaro, Gander - Magnabosco, Pitschieler, Deluca. Trenér: Giorgio De Bettin.
Kanada: Hill - Walker, Ferraro, Power, Stecher, Bernard-Docker, Beaudin, Schneider - Mangiapane, Henrique, Connor Brown - Comtois, Vilardi, N. Paul - Hagel, Danforth, Bunting - Perfetti, Anderson-Dolan, Foudy - Pirri. Trenér: Gerard Gallant

Reklama

Související témata: