Hlavní obsah

V mužstvu panuje neskutečná pohoda, všichni si věří, těší Červenku

Moskva

Zatím to jde všechno báječně, až z toho mrazí. Ani dva dny volna nepřipravily rozjeté české hokejisty v Moskvě o formu. Vyhráli tak i čtvrté utkání na šampionátu, když Nory doslova převálcovali s výsledkem 7:0.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Michal Kempný, David Pastrňák a Roman Červenka se radují z prvního českého gólu. Vpravo jsou Norové Ole-Kristian Tollefsen a Johannes Johannesen.

Článek

„Těší mě, že jsme navázali na povedený úvod turnaje. Dva dny pauzy přišly velice vhod, a myslím, že muselo být vidět, jak jsme svěží," tvrdil český trenér Vladimír Vůjtek. O vedení jeho týmu se brzy zasloužil pohotovou střelou Roman Červenka. „Všechno se odvíjelo od toho, že jsme se tlačili do branky, dali rychle góly a diktovali tempo," usmál se střelec s odkazem na to, že jen tři minuty po něm se díky dobrému napadání prosadil i Zohorna.

Aktivní pojetí hry v úvodní třetině završil dobrý Kousalův gólový důraz patnáct vteřin před koncem. Tři góly v norské síti ze sedmnácti střel jen umocnily pohodové naladění reprezentantů, kteří je proměnili ještě v další čtyři zásahy během druhého dějství. Tečku napsala využitá přesilovka. „Nečekal jsem, že to s Norskem bude takhle pohodové, ale výborným bruslením a přístupem k soupeři jsme je vůbec nepustili do hry," těšilo Vůjtka.

„Zápas nám perfektně vyšel, to se určitě promítne do sebevědomí. Góly se rozložily na víc lidí a ke konci jsme to už spíš hráli na druhou nulu pro Furcha, což beru jako důkaz správného naladění týmu. V mužstvu panuje neskutečná pohoda a je vidět, jak si všichni věří," dodal Červenka. "První dvě třetiny sehráli naši kluci na hranicích možností," ocenil Vůjtek.

V Ledovém paláci dosud neporažená česká reprezentace teď doslova buší na dveře čtvrtfinále, dokonce možná z velmi výhodné postupové pozice. „Ještě ve čtvrtfinále definitivně nejsme, ale když udržíme takový herní projev i v pátek proti Kazachstánu, tak věřím, že se do něj dostaneme," řekl Vůjtek a nakonec připustil, že mu o umístění ve skupině hodně jde. „Je tu hrozba stěhování do Petrohradu, a když jsme tak blízko vyhnout se mu udržením první příčky, bylo by škoda to pustit. Určitě nechceme nikam cestovat," měl jasno trenér.

Reklama

Související témata: