Hlavní obsah

Krutá diagnóza. Zraněný Sersen může být až půl roku bez hokeje

Slovenský hokejový obránce Michal Sersen, který si ve středečním zápase proti Bělorusku na mistrovství světa v Petrohradu zlomil nohu, je po operaci. Podle prvních informací může být třicetiletý bek až půl roku bez hokeje.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Zraněného Michala Sersena odvážejí zdravotníci z ledu.

Článek

Sersen se zranil na začátku třetí třetiny, kdy upadl a narazil na mantinel. Ledovou plochu opustil na nosítkách a ihned bylo jasné, že jeho zranění je vážné. "Zasekla se mi noha v rýze a byl z toho nezaviněný pád. Rychle jsem letěl a nedalo se to korigovat. Hned jak jsem narazil do mantinelu, viděl jsem, jak se mi noha pohnula nesprávným směrem," uvedl Sersen pro web pluska.sk.

Na operaci šel okamžitě, aby mu noha neotekla, což by pak zákrok komplikovalo. "Dali mi do nohy nějakou destičku. Podle doktorů by léčba a rekonvalescence měla trvat až půl roku. Doufám, že přeháněli, chtěl bych to stihnout za tři měsíce," řekl obránce Slovanu Bratislava, který v minulosti hrál za pražské týmy Sparty a Lva.

Stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2012 je už třetím slovenským hráčem, který na turnaji předčasně dohrál. Zranili se i útočníci Tomáš Hrnka a Andrej Šťastný.

Slovensko je po čtyřech odehraných zápasech čtvrté ve skupině B a bude bojovat o postup do čtvrtfinále play off. Poslední postupové místo budou svěřenci trenéra Zdeno Cígera hájit v zápasech proti Kanadě, Finsku a USA.

Reklama

Související témata: