Hlavní obsah

Češi nám toho moc nedovolili, přiznal slovenský kouč

Pro úspěch juniorského hokejového týmu dělali maximum, dokonce mužstvo zařadili pro pravidelné duely do nejvyšší soutěže mužů. Přesto bude slovenská dvacítka stejně jako loni bojovat na mistrovství světa v Pardubicích a Liberci jen o udržení. Rozhodla o tom jejich porážka s českými hokejisty, kteří se naopak mohou radovat z postupu do bojů o medaile.

Článek

"Věděli jsme, že Češi na nás vlétnou, ale doufali jsme, že to ustojíme. Jenže jsme se trápili. Soupeř hrál dobře v defenzívě, nemíval problémy ani v oslabení," vykládal na pozápasové tiskové konferenci slovenský trenér Štefan Mikeš. "Proti nám podali zatím nejlepší výkon na turnaji, moc nám toho nedovolili. Zápas dovedli suverénně do konce," dodal.

Na slovenskou dvacítku tak opět zbyly jen souboje ve skupině o udržení, závěrečný zápas se slabým Dánskem už ztrácí na významu. "Naše kabina byla před zápasem plná odhodlání, ale bohužel se vyhrát nepodařilo. Klíčové bylo, že se nám nedařily přesilovky. Tím se nám rozpadla celá strategie naší hry," uvedl Mikeš hlavní důvod porážky.

Neuvirth si pozici jedničky nevydobyl

"Aktivní hrou jsme donutili soupeře dělat chyby. Musím pochválit hráče, ve všech ohledech se zlepšili. Až mě překvapilo, jak zodpovědně k zápasu přistoupili. Dnes jsem nepozoroval, že by se někteří hráči chtěli zviditelnit na úkor týmového pojetí," pochvaloval si český kouč Miloslav Hořava.

"Jen se ještě podíváme na naše fauly, časté vylučování může dost ovlivnit zápas," dělalo mu jedinou starost. Výborný výkon podal brankář Michal Neuvirth, přesto zůstává zachován systém, kdy kouč rozhodne o tom, kdo nastoupí, až před zápasem. Stejně jako s Dánskem, i proti Slovensku stále chyběl v sestavě útočník David Květoň. "Jeho zraněné rameno se lepší, ale nechceme jeho návrat uspěchat," vysvětlil Hořava.

Reklama

Související témata: