Hlavní obsah

Hokejista Kassian dostal za faul na Šenkeříka trest na dvě utkání

BUFFALO

Kanadský hokejový útočník Zack Kassian dostal na juniorském mistrovství světa v Buffalu dvouzápasový trest za faul na českého obránce Petra Šenkeříka.

Foto: Mark Blinch , Reuters

Kanaďan Zack Kassian odjíždí od českého obránce Šenkeříka.

Článek

Jedna z hvězd týmu byla za tvrdý atak na odchovance zlínského hokeje vyloučena do konce utkání a měla automaticky zastavenou činnost na jedno utkání. Soudce Dan Marouelli, jehož mezinárodní federace pověřila řešením disciplinárních prohřešků na šampionátu, mu dnes trest zdvojnásobil.

Direktoriát turnaje naopak nepotrestal nejmladšího českého útočníka Martina Frka, jenž byl ve stejném duelu rovněž vyloučen do konce utkání, a to za píchnutí soupeře hokejkou. "Dostal jen varování, ale hrát může," zprostředkoval informaci serveru hokej.cz generální manažer týmu Petr Komers.

Zraněného Petra Šenkeříka odvážejí z ledu.foto: ČTK/AP/Frank Gunn

Ještě vyšší tresty dostali slovenští obránci Peter Hraško a Martin Marinčin, kteří nedohráli duel proti USA. Marinčin bude Slovensku chybět ve čtyřech zápasech, Hraško ve třech. Oba hráči měli také automaticky zastavenou činnost na jedno utkání. Maričin byl potrestán za faul loktem na Jasona Zuckera, Hračko v rozporu s pravidly atakoval Jerryho D'Amiga.

Reklama