Hlavní obsah

Hokejisté Ruska zdolali v nájezdech Švédy a budou hrát o zlato

BUFFALO

Hokejisté Ruska zdolali v pondělní dramatické semifinálové bitvě na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Buffalu Švédsko 4:3 po samostatných nájezdech a mohou se těšit po čtyřech letech na boj o zlato. Rozhodl Denis Golujbov, který byl v rozstřelu jediným úspěšným střelcem. O druhém finalistovi se rozhodne v duelu obhájců titulu Spojených států amerických s Kanadou.

Foto: Doug Benz, Reuters

Mladí Švédové v semifinále MS nestačili na Rusy.

Článek

Do vedení se dostali v sedmé minutě Rusové, když skončilo za zády gólmana Robina Lehnera nahozením Vladimira Tarasenka. Šance na vyrovnání nevyužili Johan Larsson a Jesper Fasth. Ještě v úvodní části se proti Tarasenkovi vyznamenal i Lehner, který podruhé inkasoval ve 28. minutě. Blafákem do forhendu jej překonal Denis Golubjov.

V polovině utkání zabránil Dmitriji Kalininovi zvýšit už na tříbrankový rozdíl obránce Tim Erixon, který byl v 37. minutě blízko snížení, ale od modré čáry trefil tyč. Vzápětí už při vyloučení Maxima Berezina zamířil už přesněji Adama Larsson.

Po 80 vteřinách třetí třetiny se radovali Švédové z vyrovnání, když svůj průnik zakončil úspěšně Calle Järnkrok. V 46. minutě málem vrátil Rusku vedení Semjon Valujskij. Při vyloučení Dmitrije Orlova otočili Švédové díky trefě Patricka Cehlina v 57. minutě průběžný stav, ale 87 vteřin před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení Sergej Kalinin. V něm se nerozhodlo a po nájezdech slavila sborná díky Golubjovovi.

Druhé semifinále mezi USA a Kanadou se hraje v noci na úterý.

MS hokejistů do 20 let v Buffalu (USA) - semifinále
Švédsko - Rusko 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. A. Larsson (Rakell, Thörnberg), 42. Järnkrok (Fasth, A. Larsson), 57. Cehlin (A. Larsson) - 7. Tarasenko (Valujskij), 28. Golubjov (Bočarov, Panarin), 59. Kalinin (Kicyn, Orlov), rozhodující sam. nájezd Golubjov. Rozhodčí: Jablukov (Něm.), Smith - Wilmot (oba Kan.), Morrison (USA). Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 13.435.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články