Hlavní obsah

Jágr chce pokračovat, zranění otestuje ve čtvrtek

VÍDEŇ

Fanoušci na hokejovém mistrovství světa zatím nemusejí smutnit, že přišli o jednu z největších hvězd. Jaromír Jágr ve středu dopoledne podstoupil chirurgický zákrok v brněnské Úrazové nemocnici. O jeho dalším působení na šampionátu se rozhodne na čtvrtečním tréninku, kdy si Jágr vyzkouší zda může vůbec držet hokejku. Start proti Kazachstánu je podle trenéra Růžičky vyloučený.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jaromír Jágr s týmovým doktorem Janem Vanáčem na tiskové konferenci ve Vídni

Článek
Fotogalerie

Jágra zranil ve druhé třetině úterního utkání Němec Stephan Schauer. "V nemocnici jsme povedli repozici úlomků tak, aby nebránily v pohybu a nebolely," řekl na dnešní tiskové konferenci v hotelu reprezentace doktor Jan Vanáč. Z Vídně jsme vyrazili v osm hodin, v deset byli v Brně. Během pětačtyřiceti minut bylo vše vyřízené a jeli jsme zpátky," popsal cestu za ošetřením.

Samotný hráč byl rozmrzelý, soupeře ale z úmyslného poranění nevinil. "Podobných zákroků bylo v zápase spousta. Je náhoda, že to zrovna takhle dopadlo," uvedl Jágr. Ten po zákroku Schauera odehrál ještě dalších přibližně deset sekund. "Pak jsem si sundal rukavici a viděl, že je zle. Malíček byl pohnutý," vysvětlil český forvard.

Křivý prst Jágr neřeší

V úvahu připadal i operační zákrok. V tom případě by ale pro Jágra šampionát skončil. "Do operace jsem nešel, to bych už tady nemohl hrát. Jestli budu mít potom křivý prst, tak už teď neřeším. Model ze mě už stejně nebude," přiblížil Jágr úskalí konzervativního léčení bez operace.

V nemocnici v Brně musel Jágr podepsat reverz, že se vrací na vlastní nebezpečí. "Běžně se podobné úrazy operují a je to tak na šestinedělní přestávku," tvrdí týmový doktor. Původně mělo ošetření proběhnout ve Vídni, Vanáč ale nebyl v nemocnici spokojený.

"Jardu tam brali jako úplně normálního pacienta, bylo před námi ještě několik jiných pacientů," vzpomínal doktor Vanáč. "Navíc nešlo zranění rovnou rovnat pod rentgenem.Nejdřív mu prst zrentgenovali, pak srovnali a znovu zrentgenovali. Takhle to šlo několikrát, což se mi nelíbilo," postěžoval si Vanáč.

V Brně měli větší motivaci

Zamířili tedy do Brna, kde si je vzal do péče primář Nestrojil. "Máme výhodu, že Brno je takový kousek. Nebyl důvod, proč toho nevyužít," říkal Jágr. "Navíc tam mají větší motivaci mě dát do kupy a udělat maximum," dodala česká hvězda.

Jágrův malíček tedy zdobila malá dlaha, která má zraněný prst fixovat. Je speciálně upravená tak, aby mohl Jágr držet hokejku. Tu si český forvard vzal s sebou do Brna, přímo na místě dlahu vytvarovali tak, aby mohl hůl držet. Ve čtvrtek si Jaromír vyzkouší, jak se bude cítit na ledě. "Zítra půjdu na rozbruslení, kde si vyzkouším držení hokejky. Jestli to půjde nebo ne. Pak uvidíme," vysvětlil Jaromír Jágr.

Už ve čtvrtek čekají českou reprezentaci v posledním duelu základní skupiny Kazaši, utkání začíná v 16:15.

Reklama

Související témata: