Hlavní obsah

U hráčů převažovalo zklamání, ale uznali kvality vítězů

RIGA

Smíšené pocity panovaly v šatně českých hokejistů bezprostředně po porážce se Švédy ve finále mistrovství světa v Lotyšsku. Většina hráčů litovala promarněné příležitosti obhájit titul, ale na druhou stranu uznala, že soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě. S tvrdě vybojovanými stříbrnými medailemi tak nakonec panovala spokojenost.

Článek

"Švédové nás úplně přehráli, k ničemu jsme se pořádně nedostali. Oni jsou v obraně dokonale sehraní, nevěděli jsme, jak na ně. Jestli to nahazovat, nebo puk zavážet, nebo ho držet před modrou... Prostě jsme to neprolomili a ty dva slepený góly nás položily. Už jsme se nedokázali do zápasu vrátit," tvrdil po finále útočník Jan Bulis.

On stejně jako další útočníci nedokázali perfektně švédskou defenzívu prolomit ani jednou. "S tak dobře organizovanou obranou co mají Švédi bylo hrozně těžký střílet, natož dávat góly. Dneska nás prostě přehráli. Tyhle zápasy bývají o maličkostech a štěstí a ty dnes hrály pro ně. Myslím, že Švédové tu měli suverénně nejlepší tým. Hráli výborný hokej a můžeme jim jen popřát," pokračoval Martin Erat.

Hejda: Bylo to jako jezdit proti zdi

"Švédové nás perfektně odbránili, obsazovali nás už ve středním pásmu. My jsme možná byli častěji u puku, ale vlastně jsme nevěděli co s ním udělat. Bylo to, jako když se jezdí pořád proti zdi," vykládal Jan Hejda. "Sám nevím, kde jsme udělali chyby. Protože Švédi nás dnes vyloženě přehráli," doplnil Bulis.

Útočník Montrealu byl rád, že už je sezóna u konce. "Ta sezóna už byla hrozně náročná, spousta zápasů v NHL, olympiáda, mistrovství světa. Od ledna si člověk vlastně neodpočinul, byl pořád v zápřahu. Já už jsem se poslední dva zápasy cítil hrozně... Už jsem se jen oblékal do výstroje a snažil se na ledě něco uhrát," přiznal.

Kaberle: Odjedeme se zdviženou hlavou

Prohra ve finále ho pochopitelně mrzela. "Je to škoda, protože málokdy se člověk dostane do finále. Ale až o tom budu přemýšlet, tak určitě uznám, že to stříbro je výborné a je to úspěch," řekl Bulis. "Být druhý na světě není vůbec špatný výsledek," upozornil rovněž Erat. Náš tým mohl ve finálovém zápase předvést trochu víc, ale hodně jsme se vydali ve čtvrtfinále a semifinále, už jsme neměli tolik sil," přiznal.

Zároveň bral stříbro jako satisfakci za komentáře před začátkem MS. "Novináři nám nedávali tolik šancí, ale myslím, že jsme odehráli ten turnaj velmi dobře," tvrdil. To samé si myslí Tomáš Kaberle. "Poslední dobou se říkalo, že český hokej nějak nejede, nebo je ve srabu. Ale já myslím, že ne. Loni jsme vyhráli zlato, máme bronz z olympiády, teď další medaile. Beru to stříbro jako zadostiučinění. Předvedli jsme tu dobrou práci. Pro všechny tady je to úspěch a nikdo se nemá za co stydět. Pojedeme domů se zdviženou hlavou," uzavřel.

Reklama

Související témata: