Hlavní obsah

Fauly Čechů viděli, kanadské ne. Tohle se nedělá, zlobil se Novotný na sudí

Minsk

Prohráli sice už druhý zápas po sobě, útočník Jiří Novotný si z toho ale těžkou hlavu nedělá. K optimismu ho přivádí způsob hry, jakým se česká hokejová reprezentace na mistrovství světa v Minsku prezentovala proti Švédsku i Kanadě.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Jiří Novotný (druhý zprava) se spoluhráči poté, co zkorigoval nepříznivé skóre v boji s Kanadou na 2:4.

Článek

„Opravdu bych na těch dvou porážkách neviděl žádnou tragédii. Kanadu jsme přestříleli, byli jsme lepším týmem, jenže bohužel se hraje na góly a ne na střely," říkal Novotný, podle kterého rozhodl závěr druhé třetiny. V něm totiž rozhodčí udělili Janu Kovářovi přísný trest na pět minut a do konce utkání za faul na Kevina Bieksu. A Kanaďané dlouhou přesilovku dvakrát využili, čímž odskočili na 4:1.

„Nechci na rozhodčí nic říkat, ale nemyslím si, že fauly posuzovali dobře. Šlo o jejich rozhodnutí, tak to nechci moc komentovat. Ale aby v tak vypjatém zápase kanadské zákroky pouštěli a nám je naopak pískali, to se nedělá. Třeba na konci zápasu to od nás fauly nebyly," podivoval se třicetiletý útočník nad verdikty arbitrů.

Češi se ani za třígólové ztráty nevzdali, ve třetí třetině během necelé minuty vstřelili dvě branky. A přestože další, která by zápas poslala do prodloužení, se už nedočkali, na výkonu ze závěrečné periody chtějí v dalším pokračování turnaje stavět. „Je ohromná škoda, že se nám vytoužený čtvrtý gól ani přes super tlak a hodně šancí nepodařilo dát. Mrzí nás to, ale právě od třetí třetiny se musíme odrazit. Hráli jsme totiž to, co jsme hrát chtěli," přiznával Novotný.

Z úvodních třech duelů reprezentace vytěžila tři body, když na úvod porazila Slovensko v prodloužení a pak brala bod proti Švédům. „Přitom zápas se Slováky jsme paradoxně odehráli nejhůř. Proti Kanadě jsme si zasloužili vyhrát, ale nehraje se na to, kdo byl lepší. Rozhodující je skóre," řekl Novotný a věří, že po třech zápasech s favority začnou výhry v duelech proti papírovým outsiderům přibývat.

Jak dopadnou čeští hokejisté na MS v Bělorusku?
Vyhrají zlato
48,7 %
Získají stříbro
4,8 %
Vybojují bronz
15,4 %
Skončí čtvrtí
3,7 %
Nepřejdou přes čtvrtfinále
24 %
Nedostanou se ani do čtvrtfinále
3,4 %
Celkem hlasovalo 103623 čtenářů.

Reklama

Související témata: