Hlavní obsah

Další zbabraný závěr, zlobí se slovenská média po porážce od galského kohouta

Slovenští fanoušci rozdýchávají další hokejový šok, který jim připravil reprezentační výběr v druhé polovině zápasu s Francií. V rozmezí 51. a 60. minuty přišel o pohodlné vedení 3:1 a po porážce 3:5 si zadělal na vážné starosti v dalším průběhu světového šampionátu. Vůjtkovi svěřenci se s jedním bodem krčí na předposledním místě a v dalším utkání proti Norům musejí zabrat, aby je místo bojů o čtvrtfinále netížily záchranářské problémy. Slovenská média si všímají mimo jiné zpackaných třetích třetin, ve kterých mužstvo ztratilo slibně rozehrané duely.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Smutní slovenští hokejisté po skončení zápasu s Francií. Zprava brankář Ján Laco, útočníci Michel Miklík, Dávid Skokan (č. 9) a obránce Juraj Valach.

Článek

Obří krab Petrovič, který tipuje výsledky zápasů světového šampionátu, měl pravdu. Mořský živočich předpověděl výhru galského kohouta, která se skutečně zrodila. Byť to dlouho vypadalo, že Slováci nebudou mít potíže a dokráčejí k výhře.

Jenže Francouzi v 51. minutě během necelé půl minuty v přesilovce srovnali a v závěru dalšími dvěma zásahy dokonali senzační obrat. "Stav tři jedna jednoduše musíme udržet, obzvlášť v takovém důležitém zápase. Příliš brzy jsme se báli o výsledek, uvedl deník Pravda.

Autor komentáře žehrá také na nedisciplinovanost hráčů a zbytečná oslabení, díky nimž se svěřenci kouče Hendersona vrátili do zápasu. "Zbytečnými chybami a vyloučeními jsme posadili soupeře na koně a rozpadla se nám koncepce," upozorňuje Pravda.

Ani jeden vstřelený gól ve třetí třetině

Titulkem „Další zbabraný závěr" dobře vystihuje slabé třetí třetiny na turnaji, v nichž mají Slováci skóre 0:8. K tomu lze přičíst ještě inkasovaný gól v prodloužení od české reprezentace, který znamenal porážku 2:3.

Deník SME poukazuje vedle řady faulů i na pasivitu a nedůrazu před vlastní brankou. "Smutné je zejména to, že v druhé polovině zápasu byli Francouzi lepším týmem," píše SME.

Slováky čekají ve skupině A ještě čtyři utkání. Po dni volna nastoupí ve středu večer proti Norsku, které je na turnaji zatím stoprocentní. V pátek pak vyzvou obhájce titulu ze Švédska. V sobotu narazí na Itálii a skupinou uzavřou úterním duelem s Dánskem.

Jak zakončí Slováci boje v základní skupině?
Probojují se do čtvrtfinále
32,2 %
Budou bojovat o záchranu
67,8 %
Celkem hlasovalo 5781 čtenářů.

Reklama

Související témata: