Hlavní obsah

Slováci vyráží na Dány. Snad opět nenastoupí kat "Chuck Norris"

Nejhorší týmy po skončení základních skupin hokejového mistrovství světa sestoupí. Fakt, který až tak neplatí ve skupině A, kde hraje Slovensko. Tomu se nedaří podle představ. Prozatím u dna sedící Dánové nemohou být poslání o patro níže, protože příští rok hostí světový šampionát. A s tímto výběrem Slováci v úterý večer v Kolíně nad Rýnem hrají. Pokud ho nezvládnou, mohou bojovat o holý život mezi elitou.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Slováky čeká důležitý zápas, zvládnou ho?

Článek

První dva zápasy Slováci nesehráli ideálně, získali dva body za výhru v prodloužení 3:2 nad Itálií, potom prohráli s Lotyšskem 1:3. Dánové jsou zatím úplně bez bodu - 2:7 od USA a 0:3 s Lotyšskem.

„Herně to nebylo špatné, hrajeme srdcem, bojujeme. Výsledky nejsou ideální, ale máme ještě pět zápasů. Musíme navázat na pozitivní věci a zbavit se horších," citoval server hokej.sk kapitána Vladimíra Draveckého, který ví, že duel s Dánskem je jeden z klíčových na šampionátu.

„Určitě je velmi důležitý. Víme, o co nám jde a uděláme všechno, abychom to zvládli. Musíme vyhrát," nepřipouští si útočník třineckých Ocelářů jinou variantu.

Po Dánsku mají Slováci ve skupině ještě Německo, Rusko, USA a Švédsko, tedy čtveřici, která je výkonnostně výše, než úterní soupeř.

Památný debakl před sedmi lety

Před sedmi roky Slováci utrpěli porážku na mistrovství světa, která se řadí mezi nejhorší v historii. A mají ji na svědomí právě Dánové, kteří vyhráli 6:0. Tehdy všechny góly padly v úvodních čtrnácti minutách. „Tohle bylo, vůbec nemá cenu se tím zabývat," není tento zápas tématem pro Draveckého, který jako jediný ze současného slovenského týmu pamatuje tento debakl.

Tehdy si média z výsledku dost střílela - „kanár" od Dánů, poprava. Přidali se i fanoušci na sociálních sítích - „Říká se, že Chuck Norris hrál prvních 15 minut v dánském dresu."

Dva zápasy, dva body a skóre 4:5. Taková je současná matematika slovenského výběru na turnaji v roce 2017. „Věřím, že to nejhorší máme za sebou. Kluci, kteří měli minimum zkušeností, byli v prvním utkání nervózní, měli svázané ruce a nohy, pak se už zlepšili. Věřím, že to půjde a uděláme vše, abychom s Dány uspěli," citovala pravda.sk trenéra Zdeno Cígera.

Porazí Slováci v úterý Dánsko?
Ano
49,1 %
Ne
50,9 %
Celkem hlasovalo 4371 čtenářů.

Reklama

Související témata: