Hlavní obsah

Cenné vítězství. Tabulka se vyvíjí tak, že to bude boj až do konce, řekl Jandač po Norech

Paříž

Ve hře svého týmu viděl spoustu nedostatků, zejména slabý důraz před soupeřovou brankou a pomalejší rozehrávka puků od obránců se kouči hokejové reprezentace Josefu Jandačovi příliš nepozdávaly. Vydřeného vítězství 1:0 po prodloužení s Norskem si ovšem cenil. Dobře totiž ví, že na konci základní skupiny mistrovství světa se bude každý bod hodit.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hlavní trenér Josef Jandač hovoří s hráči na středečním tréninku.

Článek

Tušil jste, že by vám Norové mohli nadělat tolik problémů?

Nečekali jsme nic jednoduchého, každý soupeř na mistrovství světa je nepříjemný. Norové hrají hodně urputně v obranném pásmu a my jsme jim před brankou nedokázali udělat patřičný šrumec. Neclonili jsme gólmanovi, naše střely viděl. Tím to soupeři zjednodušujeme, i když jsme ho opět výrazně přestříleli.

Je právě předbrankový prostor vaším největším problémem?

Malinko jsme v tomto ohledu ubrali. Obránci pomalu posílají puky, musíme zrychlit rozehrávku, abychom nechodili do plných. Abychom mohli mít rychlé přechody do otevřené obrany a měli více času v útočném pásmu. Možná bychom měli být i víc silní na kotouči. Z pohledu defenzivy je ale naopak pozitivní, že už jsme už pět třetin nedostali gól.

Berete nakonec zisk dvou bodů?

Je to pro nás cenné vítězství, jsme za něj rádi, i když jsme ho dosáhli až po prodloužení. Jsou to důležité body, stejně jako proti Finům nebo Bělorusům. S Finy a Nory tak máme lepší vzájemné zápasy. Čekají nás ještě tři utkání a tabulka se vyvíjí tak, že to bude boj až do konce. Hlavně se ale musíme soustředit na sebe. Když budeme takhle vyhrávat, ve čtvrtfinále budeme. Postoupit do něj je první předpoklad a pak se pokusit o co nejlepší umístění.

Co jste říkal výkonu Pavla Francouze, na nějž sice šlo jen deset střel, několikrát ale mužstvo podržel?

Pro něj to byl hrozně těžký zápas, stejně jako proti Bělorusku. Teď tím spíš, že to směřovalo k tomu, že kdo dá gól, vyhraje. On tam měl pár těžkých momentů a perfektní zákrok, když jsme udělali chybu. Při přečíslení dvou na jednoho nás na konci třetí třetiny opravdu podržel.

Kdo se postaví do branky v pátek proti Slovinsku?

Bude chytat Petr Mrázek. Dopolední rozbruslení jsme zrušili, je potřeba, aby si kluci odpočinuli a připravili se na zápas. Ten s Norskem nás totiž stál hodně sil, zatímco Slovinci měli ve čtvrtek volno.

Reklama

Související témata: