Hlavní obsah

Plekanec zatím v produktivitě mlčí: Gól by uvolnil tíhu, zatím ale pomáhám jinak, říká

Paříž

V šesti zápasech se ještě nezapsal do kanadského bodování, přesto je Tomáš Plekanec i na své desátém MS nesmírně platným hokejistou českého týmu. V Paříži odvádí cennou práci na buly a v oslabeních.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva trenér Josef Jandač a Tomáš Plekanec na tréninku.

Článek

Trápí vás hodně nulová produktivita?

Asi všichni cítí, že herní pohoda tam ode mne úplně není. Ale mužstvo vítězí a o Plekancovy body tady nejde. Góly dávají jiní kluci, takže nepanikařím, ale samozřejmě bych rád, kdyby mi tam něco spadlo. Třeba to přijde v momentě, kdy to mužstvo bude skutečně potřebovat.

Věříte, že i s jedním náhodným gólem by přišlo vaše procitnutí?

Určitě by se tím uvolnila tíha z hokejky, z hráče spadne napětí a dostaví se i potřebné střelecké sebevědomí a štěstí. Zatím se ale snažím pomáhat jinak a dělat věci prospěšné pro tým.

Odvádíte tedy černou práci?

Důležité je, aby se role v mančaftu dobře rozdělily, zatím to funguje. Buďme rádi, jak jsme šampionát výsledkově zvládli. Fanouškům to možná zní směšně, ale Francie i Norsko tady byli vážně silní soupeři.

Teď už máte myšlenky na čtvrtfinále?

Je fajn, že se neklepeme do poslední chvíle o postup i díky tomu, že vycházejí přesilovky, které hrajeme jednoduše. Jen si musíme jít víc pro fauly, pořád máme dost věcí ve hře k vylepšení. Podle mě je dobře, že nejdeme do čtvrtfinále s nějakým přehnaným sebevědomím.

Reklama