Hlavní obsah

Trenér Cíger po šampionátu u slovenského týmu asi skončí

ivi (Bratislava)Sport.czPrávo

Po neúspěšném šampionátu asi končí u slovenské reprezentace trenér Zdeno Cíger i generální manažer Róbert Švehla. Serveru hnonline.sk to naznačil prezident slovenského hokejového svazu Martin Kohút. Obdobné zprávy se začaly objevovat už před koncem vystoupení Slováků na MS.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Dominik Kahun z Německa proměňuje rozhodující nájezd proti Slovensku. Ilustrační snímek.

Článek

Cíger nepřivedl své svěřence do čtvrtfinále, když ještě v předposlední den bojů ve skupinách nebylo jisté, zda se Slováci vůbec zachrání v elitní A skupině. Nakonec jim pomohli Dánové, kteří porazili Italy. V příštím roce budou mít Slováci „imunitu", protože v roce 2019 se světový šampionát bude konat v Bratislavě a Košicích.

Reprezentačnímu trenérovi i generálnímu manažerovi končí smlouva 31. května 2017. „Jejich budoucnost bude předmětem jednání výkonného výboru. Na základě toho, co jsem viděl, já určitě nebudu za to, aby tato dvojice pokračovala," nechal se slyšet Kohút. Šéf hokejového svazu má jasno i v tom, kdo by měl být novým generálním manažerem. „Mojí snahou je získat pro slovenský hokej Miroslava Šatana," dodal.

Šatan žije s rodinou v New Yorku, ale vlastní dům také nedaleko Bratislavy. Držitel kompletní sbírky medailí ze světových šampionátů by měl být zachráncem slovenského hokeje, na který se po letošním šampionátu snesla vlna kritiky.

Reklama

Související témata: