Hlavní obsah

Bělorusko - Rusko 0:6Sborná na MS deklasovala Bělorusy a opět neinkasovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dacjuk 0 : 1
26. Šalunov 0 : 2
30. Kablukov 0 : 3
40. Dacjuk 0 : 4
46. Mamin 0 : 5
48. Kaprizov 0 : 6
Záznam online reportáže

Kodaň

Hokejisté Ruska ani ve třetím zápase na mistrovství světa v Kodani neinkasovali. Olympijští vítězové z Pchjongčchangu deklasovali Bělorusko 6:0 a vedou tabulku skupiny A. Dvěma góly a asistencí se na očekávané výhře favorita podílel kapitán Pavel Dacjuk, čisté konto tentokrát udržel Igor Šesťorkin.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ruský útočník Kiril Kaprizov před běloruským brankářem Vitalijem Trusem.

Článek

Sborná po jednoznačných výhrách 7:0 nad Francií a Rakouskem začala hodně vlažně a trochu nečekaně si nevytvořila v úvodu žádný tlak. Přesto se Rusové dostali v 6. minutě do vedení, když otevřel skóre svou první brankou na turnaji kapitán Dacjuk.

V 18. minutě trefil Kaprizov horní tyč, ale pak přišly šance Běloruska. V závěru první třetiny orazítkoval brankovou konstrukci Šarangovič a stejný hráč se do velké šance dostal i ve 23. minutě. Brankář Šesťorkin ale jeho příležitost zlikvidoval.

Rusové přežili zvýšenou aktivitu soupeře a sami udeřili. Barabanov nejprve připravil gól pro Šalunova a poté jeho akci zakončil třetí brankou Kablukov. O osudu zápasu tak bylo rozhodnuto. Trusa, již třetího gólmana, kterého Bělorusko na turnaji nasadilo, poté překonali ještě podruhé Dacjuk a ve třetí části Mamin a Kaprizov.

Dalším soupeřem ruských hokejistů bude až ve čtvrtek česká reprezentace, která ještě předtím nastoupí v úterý proti Švýcarsku.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Rusko - Bělorusko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Dacjuk (Dadonov), 26. Šalunov (Barabanov, Kablukov), 30. Kablukov (Barabanov, Trjamkin), 40. Dacjuk (Chafizullin, Šalunov), 46. Mamin (Zajcev), 48. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Sjöqvist (Švéd.) - Lhotský (ČR), McCrank (Kan.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 6360.
Rusko: Šesťorkin - Kiselevič, Gavrikov, Zajcev, Něstěrov, Chafizullin, Trjamkin, Jakovlev - Michejev, Andronov, Mamin - Dadonov, Dacjuk, Kaprizov - Bučněvič, Anisimov, Grigorenko - Šalunov, Kablukov, Barabanov. Trenér: Ilja Vorobjov.
Bělorusko: Trus - Lisovec, Chenkel, Korobov, Vorobej, Děnisov, Djukov, Falkovskij, Ustiněnko - Pavlovič, Kovyršin, Suško - Matěruchin, Kitarov, Drozd - Linglet, Šarangovič, Platt - Děmkov, Razvadovskij, Gavrus. Trenér: Dave Lewis.

Reklama

Související témata: