Hlavní obsah

Říha čeká na Kovářovo stanovisko. V případě odmítnutí vytasí kometu juniorského šampionátu

Aktualizováno

Pět nových hráčů povolal do přípravy národního týmu na mistrovství světa na Slovensku trenér hokejové reprezentace Miloš Říha. V pondělí se mu budou na srazu v pražském Edenu hlásit brankář Vítkovic Patrik Bartošák, jeho kluboví spoluhráči; útočníci Patrik Zdráhal se Šimonem Stránským a forvard Mladé Boleslavi Radim Zohorna. Ve středu se pak připojí obránce finského celku Lukko Rauma Jakub Krejčík.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Miloš Říha přichází na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Podle původních plánů dorazí v pondělí i bek Hradce Králové Petr Zámorský, jemuž dal Říha po vyřazení ve čtvrtfinále extraligového play off s Kometou týdenní volno na doléčení zranění.

S Bartošákovým příchodem mají trenéři k dispozici dva gólmany, během příštího týdne by pak měl přibýt ještě třetí. Říha oslovil gólmana Jakuba Kováře, který ve čtvrtek prodloužil o dva roky smlouvu v Jekatěrinburgu. Na jeho vyjádření o případném zapojení se do přípravy na MS Říha stále čeká.

Foto: Sport.cz

Gólman Jekatěrinburgu Jakub Kovář

„Nabídku jsme mu dali, on o ní ví a záleží na něm, jak se rozhodne. Byli bychom samozřejmě rádi, kdyby přijel a zabojoval. Uvidíme, v jakém bude rozpoložení a zdravotním stavu," prohlásil Říha.

Pokud by od Kováře slyšel zamítavé stanovisko, jako třetí gólman by dorazil teprve osmnáctiletý brankář Lukáš Dostál, který na přelomu roku zazářil na juniorském MS a v únoru odešel hostovat z brněnské Komety do Ilvesu Tampere. „Lukáš by dorazil až ve středu, aktuálně je totiž pořád ve Finsku," řekl Říha na adresu Dostála, jehož Ilves skončilo v play off finské ligy ve čtvrtfinále po porážce 0:4 na zápasy od Kärpätu Oulu.

Foto: Facebook: Česká hokejová reprezentace

Gólman Lukáš Dostál v dresu hokejové reprezentace do dvaceti let.

Dostál by byl v případě zapojení do reprezentace jedním ze čtyř nováčků. Těmi zbylými jsou gólman Langhamer a útočníci Fořt se Šimonem Stránským.

Kádr naopak po tomto týdnu opustil obránce Karlových Varů Petr Šenkeřík. V rolích sparingpartnerů u týmu dál zůstávají brankář Chomutova Štěpán Lukeš, obránce Sparty Tomáš Dvořák a zlínský útočník Jan Dufek.

„Příští týden už bude tréninkový režim trochu jiný. Pořád sice kondiční, ale už zaměřený i na zakládání útoků, obranu a taktické věci," uzavřel Říha, jehož svěřence čeká první přípravný duel před MS 10. dubna proti Rakousku ve Znojmě.

Kádr reprezentace pro příští týden přípravy na MS:
Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL)
Obránci:
Filip Pavlík
Petr Zámorský (oba Hradec Králové)
Michal Jordán
Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL)
Lukáš Klok (Slovan Bratislava/KHL)
Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL)
Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL)
Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.)
Útočníci:
Ondřej Beránek (Karlovy Vary)
Tomáš Fořt (Zlín)
Radovan Pavlík (Hradec Králové)
Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.)
Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL)
Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.)
Tomáš Mertl (Kunlun/KHL)
Michal Řepík (Podolsk/KHL)
Jiří Sekáč (Kazaň/KHL)
David Tomášek (Jyväskylä/Fin.)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)
Radim Zohorna (Mladá Boleslav)
Patrik Zdráhal
Šimon Stránský (oba Vítkovice)

Reklama

Související témata: