Hlavní obsah

Slováci budou na šampionátu převlékat dresy. Zákaz může z tří hokejek udělat raritu

Bratislava

K utkáním domácího šampionátu v ledním hokeji nastoupí Slováci možná ve dvou různých typech dresů. V úvodních zápasech nastoupí pravděpodobně v oblečení, na němž ve státním znaku nahradily trojvrší tři hokejky, a pak se budou převlékat do dresů s oficiálním státním znakem - trojvrším a dvoukřížem.

Foto: hockeyslovakia.sk

Dres a logo slovenské hokejové reprezentace.

Článek

Šampionát se v Košicích a v Bratislavě koná od 10. do 26. května 2019. V polovině května však vstoupí v platnost novela zákona o státních symbolech a svěřenci trenéra Craiga Ramsayho se budou muset vrátit ke tradičním dresům s oficiálním státním znakem. „Vzniklou situaci musí analyzovat právníci a pak zvážíme další postup," říká mluvčí Slovenského svazu ledního hokeje Peter Jánošík.

Jeden z předkladatelů poslanecké novely, bývalý fotbalista Dušan Tittel, označil hokejky ve státním znaku za nepřijatelné. „Jako bývalému fotbalovému reprezentantu by mě nenapadlo vyměnit trojvrší za tři fotbalové míče," kroutí hlavou Tittel.

Šéf hokejového svazu Martin Kohút loni obhajoval změnu dresu tím, že svaz má na novou vizualizaci autorská práva a získané finanční prostředky může využít k rozvoji mládežnického hokeje.

Sběratelé upozorňují, že dres se třemi hokejkami bude po zákazu velkou sběratelskou raritou.

Reklama

Související témata: