Hlavní obsah

Češi se mají na MS na co těšit! Ruská sborná plánuje vytasit silné trumfy

Moskva/Praha

Moc touží ukončit čekání na trofej pro mistry světa, kterou naposledy vyhráli na šampionátu v Minsku v roce 2014. A vypadá to, že kádr ruské hokejové reprezentace bude na květnovém MS v Bratislavě a Košicích nabitý hodně zvučnými jmény. Dres sborné by měl na turnaji obléct třeba útočník Jevgenij Malkin, ve hře je i účast Nikity Kučerova, který v této sezoně získal se 128 kanadskými body Art Ross Trophy pro nejproduktivnější hráče základní části NHL.

Foto: Dennis Schneidler, Reuters

Útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin by mohl posílit Rusko na květnovém MS.

Článek

Byl to pořádný šok, když v úterý skončilo play off NHL pro Tampu Bay a Pittsburgh, aniž by proti svým soupeřům v prvním kole vyřazovací části uhráli jedinou výhru. Pro vedení ruské reprezentace však naopak šlo s ohledem na blížící se šampionát o vítanou zprávu.

Taky že Rusové jen pár hodin po vyřazení Blesků a Tučňáků oznámili, že pozvánku do národního týmu obdrželi brankář Andrej Vasilevskij, obránce Michail Sergačev a útočníci Nikita Kučerov (všichni z Tampy Bay) s Jevgenijem Malkinem z Pittsburghu.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Hvězda Tampy Bay i celé NHL Nikita Kučerov.

„Jevgenij s největší pravděpodobností pozvánku na světový šampionát přijme," řekl serveru allhockey.ru Malkinův agent Gennadij Ušakov. Pokud 32letý rodák z Magnitogorsku skutečné sbornou posílil, útočil by na své třetí zlato z MS.

Vasilevskij se o účasti na šampionátu rozhodne nejpozději ve čtvrtek, Kučerov se zatím nevyjádřil. Dá se ale očekávat, že trenéři národního týmu budou o jednu z největších hvězd současného hokeje velmi usilovat.

V předběžné nominaci sborné na MS už teď figuruje řada hráčů z NHL - brankář Alexandar Georgijev, obránci Ilja Ljubuškin, Jegor Jakovlev a Ivan Provorov a útočníci Ilja Kovalčuk, Vladislav Namestnikov, Arťom Anisimov či Jevgenij Dadonov.

Rusové budou hrát základní skupinu v Bratislavě, postupně v ní narazí na Norsko, Rakousko, Českou republiku, Itálii, Lotyšsko, Švýcarsko a Švédsko.

Reklama

Související témata: