Hlavní obsah

V norské nominaci na MS je i útočník Martinsen z Chicaga

Praha

Hokejisté Norska mají v pětadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa na Slovensku i útočníka Andrease Martinsena z Chicaga. Útočník Mats Zuccarello z Dallasu, druhý norský zástupce v NHL a hlavní hvězda, po skončení klubové sezony reprezentaci neposílí.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Norska mají v pětadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa na Slovensku i útočníka Andrease Martinsena z Chicaga

Článek

Osmadvacetiletý Martinsen sehrál v uplynulé sezoně NHL za Chicago 24 zápasů a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Nastupoval také na farmě v Rockfordu v AHL, kde v 38 duelech zaznamenal 11 bodů (3+8). Celkem bývalý hráč Colorada a Montrealu odehrál v NHL 152 utkání a nasbíral 23 bodů (9+14), ve dvou duelech play off nebodoval.

Zuccarellovi skončil boj o Stanley Cup v úterý po vyřazení Stars ve druhém kole od St. Louis 3:4 na zápasy. Už s předstihem informoval, že reprezentovat po této sezoně nebude. Stěhoval se během ní do Texasu z New York Rangers, laboroval se zraněním a navíc se po skončení čtyřleté smlouvy může stát v červenci nechráněným volným hráčem.

Zkušenosti z NHL mají i další

Zkušenosti z NHL mají z norského kádru obránce Jonas Holös z Fribourgu a útočník Patrick Thoresen ze Storhamaru. Holös, který se chystá už na čtrnáctý šampionát a startoval i na třech olympiádách, nastoupil v 39 duelech za Colorado v sezoně 2010/11 a připsal si šest asistencí.

Thoresen ze Storhamaru v letech 2006 až 2008 odehrál za Edmonton a Philadelphii 106 utkání v základní části a nasbíral 24 bodů (6+18). Ve 14 duelech play off měl dvě asistence. Získal také Gagarinův pohár v KHL v roce 2011 s Ufou a o čtyři později s Petrohradem.

V týmu je i útočník Alexander Reichenberg z Färjestadu, který v sezoně 2017/18 hrál v pražské Spartě. Ve 42 duelech v české extralize včetně play off zaznamenal 14 bodů za šest gólů a osm asistencí.

Premiéry se může dočkat gólman Arntzen

Debutovat mohou na velké mezinárodní akci gólman Jonas Arntzen z druholigového švédského Leksandu a obránce Christian Kasastul z celku norského mistra Frisk Asker.

Norové vstoupí do turnaje v pátek v 16:15 zápasem proti Rusku, pak je ve skupině B v Bratislavě čeká v sobotu (20:15) česká reprezentace. Utkají se ještě se Švédskem, Švýcarskem, Rakouskem, Itálií a Lotyšskem.

Nominace hokejistů Norska na MS
Brankáři: Henrik Holm (Stavanger), Jonas Arntzen (Leksand/Švéd.), Henrik Haukeland (TPS Turku/Fin.),
obránci: Christian Bull (Storhamar), Johannes Johannesen (Stavanger), Christian Kasastul (Frisk Asker), Stefan Espeland (Valerenga Oslo), Alexander Bonsaksen (KooKoo Kouvola/Fin.), Jonas Holös (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Erlend Lesund (Mora/Švéd.), Mattias Nörstebö (Frölunda/Švéd.),
b: Tommy Kristiansen, Niklas Roest (oba Sparta Sarpsborg), Tobias Lindström, Martin Röymark (oba Valerenga Oslo), Kristian Forsberg (Stavanger), Patrick Thoresen (Storhamar), Michael Haga (Mora/Švéd.), Andreas Martinsen (Chicago/NHL), Sondre Olden (Vídeň/EBEL), Mathis Olimb (Skelleftea/Švéd.), Mats Rosseli Olsen (Frölunda/Švéd.), Thomas Valkvae Olsen (Leksand/Švéd.), Alexander Reichenberg (Färjestad/Švéd.), Mathias Trettenes (Krefeld/Něm.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články