Hlavní obsah

Kubalík po dokonalém pasu smekal klobouk, jeho parťák měl z atmosféry husinu

Bratislava

Když ranou z první překonal švédského brankáře Henrika Lundqvista a srovnal na 2:2, pomyslně před svým nahrávačem smeknul klobouk. Útočník Dominik Kubalík tímto způsobem vyzdvihl parťáka Jana Kováře, který mu předložil lahůdkový puk.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

. Čeští hráči a fanoušci se radují z druhého gólu, který vstřelil útočník Dominik Kubalík (vpravo).

Článek

Překvapilo mě množství šarvátek, že do nás Švédové tak šli, říká Patrik Bartošák

Švédové neudrželi emoce a my to zvládli s bravurou, hodnotí úspěšný vstup do MS Miloš Říha

Je to fajn, ale nesmíme se po prvním vítězství uspokojit, varuje Michael Frolík

„Možná to bylo moc, ale jsem moc rád, že jsem to udělal. Zasloužil si to. Pětadevadesát procent gólů je jeho," vysvětloval svoje gesto křídelník Ambri-Piotta. „To smeknutí jsem viděl, bylo to hezký," usmíval se Kovář.

Devětadvacetiletý centr znovu ukázal, že má šikovné ruce a svými výstavními pasy napodobuje legendárního centra Pavla Pateru, což po pátečním duelu potvrdil i spolukomentátor České televize a bývalý Paterův parťák z lajny Martin Procházka. „Jestli tohle řekne Martin, hodně mě to těší. Patýz byl můj vzor, hráč, kterého jsem hodně obdivoval," připomněl Kovář.

Při gólové přihrávce proti mistrům světa z posledních dvou šampionátů na sebe natáhl hned několik protihráčů a Kubalík měl poté celkem snadnou práci. „Ani mi to moc nesedlo. Trošku to skočilo, ale já zavřel oči a snažil se puk narvat nahoru. Brána byla poloodkrytá, byla tam i lapačka a jsem rád, že jsem to tam nějak dostal," vykládal.

Dvougólový střelec Jakub Vrána. Tenhle kluk patří ke světové extratřídě, chválí ho Jan Kovář

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Kubaldu jsem viděl. Při těchto situacích vždycky přemýšlím a koukám dopředu. Už jsem se trošku bál, že mu to přeletí hokejku, protože žabka byla docela vysoká. Když jsem ale viděl, že to před něj spadlo, věděl jsem, že dá gól," tvrdil Kovář, který se vedle gólu a asistence ještě stihl zapojit i do několika ostrých šarvátek. „Mám to rád. Je to taková moje hra, dostanu se do zápasu," přiznal.

Oba borci po výhře 5:2 zároveň vychvalovali i skvělou kulisu v bratislavské hale, kde měli čeští hokejisté v podstatě domácí atmosféru. „Před čtyřmi lety na MS v Praze jsem byl jako divák, ale bylo to hodně podobné. Atmosféra fantastická. V hledišti byl jeden koutek Švédů, jinak samý Čech," liboval si Kubalík. „Běžela mi husina, dostalo nás to do varu," přitakal Kovář.

Reklama