Hlavní obsah

Sborná plná hvězd. Vrána se učí v Capitals, Simon varuje před Malkinovou intuicí

Bratislava

Čeští hokejisté mají šampionát v Bratislavě perfektně rozjetý, ale dnes od 16.15 hodin proti nim vyrukuje jako třetí soupeř hodně silný kalibr v podobě sborné. Rusové jsou na turnaji zatím podobně suverénní a přivezli všechny své hvězdy v čele s Ovečkinem, Kučerovem či Malkinem v touze splnit si po pěti letech zase zlatý sen.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Filip Hronek a Jakub Vrána a jejich velká radost po utkání se Švédy.

Článek

Zase bude vyprodáno a všichni se těší na parádní zápas. „Nedá se moc říkat, jak se to bude vyvíjet. Vstup do turnaje se nám povedl a máme dost sebevědomí, abychom takhle pokračovali dál. V pondělí proti nám bude stát hodně talentu výrazné kvality, ale my jsme taky dost dobrý tým, abychom se sborné nezalekli," říká útočník Jakub Vrána, jenž se ve 23 letech při debutu na MS prezentuje jako vyložený kanonýr.

Jsem zvyklý z Washingtonu takhle hrát, nebát se vystřelit a drze zakončit. Snažím se potvrzovat každý zápas, co v sobě mám. Už dva roky se u Capitals učím od skvělých spoluhráčů, jako jsou Kuzněcov, Ovečkin nebo Bäckström a co jsem pochytil, to se snažím přenést teď sem," míní Vrána, jehož dva ruští kolegové z klubu hrají na letošním MS v lajně s Kaprizovem, autorem zlatého gólu v olympijském finále. „Nějak je ani neřeším, soustředím se na vlastní výkon," prohlašuje český útočník.

Proti Rusku ještě Pavel Francouz nenastoupí. Dožene mě časový posun a byl by to risk, říká

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Také elitní centr národního týmu Dominik Simon bude mít proti sobě svého spoluhráče z Pittsburghu. „Malkin je ohromně šikovný, neskutečný hráč. Přitom se umí ztratit ve hře, ale najednou se zjeví a udeří. Hraje děsně intuitivně, ale takových hokejistů tam mají víc, nesmíme jim dát prostor," upozorňuje útočník, jenž se vrátil do národního týmu i na MS po čtyřech letech. „Tenkrát v Praze jsme ale Rusy nepotkali, takže zkušenost mám spíš z toho brněnského zápasu osm dnů zpátky," vybavuje si.

Výzva pro Jaškina

Rusové letos na šampionát vyrukovali s celkem 14 hráči z NHL a čeští reprezentanti dobře vědí, že se nedá soustředit jen na některé. „Musíme dobře bránit proti všem, soustředit se na každé střídání a odmakat to naplno jako v předchozích dvou zápasech," přemýšlí Dmitrij Jaškin, jenž je ruským rodákem a může se soupeři mluvit jejich rodnou řečí. „Pokaždé je to pro mě výzva je porazit. Zvlášť když mají takhle silný tým jako tady," připouští.

Češi rozstříleli Nory a týmu stoupla sebedůvěra

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Sborná zatím v Bratislavě předvádí vynikající přesilovku s osmdesátiprocentním využitím. „Mají na to perfektní hráče, třeba Kučerov dělá drtivou většinu svých bodů právě z přesilovek. Jeho výbornou střelu si musíme pohlídat," naznačuje Vrána. „Někdy mají ruské hvězdy tendenci hrát na sebe, toho bychom měli zkusit využít. Platí na ně zarputilý hokej. Musíme jít po nich, nedat jim ani sekundu prostoru a přitom hrát chytřeji," uvažuje Jaškin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články