Hlavní obsah

Celé je to o gólech a ty jsme nedali, litoval Zohorna šance končící na tyčce ruské branky

Bratislava

První porážka hokejistů na bratislavském ledě přišla od suverénních Rusů, kteří podruhé za sebou neinkasovali. Národní tým dal v předchozích dvou zápasech 12 branek, proti sborné ale vyšel naprázdno. Sice po českých akcích zvonily tyčky, ale gólovou radost reprezentanti neprožili a sborné podlehli 0:3.

Hráli jsme s nimi nahoru, dolů a nechali je hrát, hodnotí zápas s Ruskem Tomáš ZohornaVideo: SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

Ve třetí části v přesilovce Jakub Vrána trefil jen konstrukci Vasilevského svatyně, vzápětí tyčka zastavila i šanci Tomáše Zohorny. „To mě mrzí, mohli jsme se kontaktním gólem dostat do hry. Problém celého zápasu ale byl v tom, že jsme útočné akce až moc přehrávali místo pořádné střely," mínil Zohorna, jenž uznal, že se reprezentanti už netlačili do branky tolik, jako proti severským soupeřům.

„Byla tam několikrát přihrávka navíc. Co je nám platné, že jsme druhou půlku utkání už byli lepší, když si Rusové hlídali náskok. Celé je to o gólech a ty mi nedali. Musíme si z toho vzít poučení a vrátit se k jednoduchosti," připustil Zohorna. „Každý chtěl něco udělat, ale nebylo to pro mužstvo," litoval trenér Miloš Říha, kterého štvalo, že čeští hráči měli hlavně ze začátku až přehnaný respekt k soupeři.

Nastoupili jsme na Rusy s obrovským respektem, říká Miloš Říha. Dopíše na soupisku Milana Gulaše?

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Rusové právě z určité bojácnosti jeho svěřenců vytěžili dvoubrankový náskok. „Tahali jsme za kratší konec, a udělali soupeři ten zápas o dost jednodušší," uznal i obránce Radko Gudas. „Nebyli jsme ani kompaktní, zůstávala díra mezi útočníky a obránci. I když jsme kluky nabádali, ať se nebojí hrát a chodí víc za beky sborné. Nepomohly ani přesilovky, které začínají už vhazováním a v těch jsme ve srovnání s Rusy úplně propadli," tvrdil kouč.

„Naše přesilovky měl soupeř skvěle přečtené. Hlídal si Vorase a hokejkama vykrýval křížné přihrávky. Chtělo to víc vírozproudit, častěji střílet a jít na dorážky, jenže neměli jsme moc těl před brankou a nepovedlo se nám dotlačit tam nějaký škaredý gól," mrzelo Gudase.

Já myslím, že nám nevadí, když si sednem trošku na prdel, říká kapitán Jakub Voráček

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Hráči sami cítili, že hokejový uragán jakým smetli Švédy i Nory, tentokrát nepřišel. „Přišlo mi, že půl zápasu nám chyběla šťáva. Nevím, kam zmizel ten drajv. Ale i po těch obdržených gólech byl zápas pořád otevřenej. Jen chtělo nějakou šanci proměnit, což by nás nakoplo a Rusy znervóznělo. Bohužel nic z toho se nestalo," říkal zatím nejlepší český střelec na turnaji Michael Frolík.

Efekt už neměla ani dvouminutová power play, při ní Češi inkasovali potřetí. Reprezentanti chtěli na Rusy zarputilost a agresivitu, jenže tento plán nedodrželi. „Musím během dvou volných dnů přijít na to, proč jsme upustili od účinné jednoduchosti a místo toho předržovali puk a měli mizernou střelbu," líčil Říha.

Postupové vyhlídky českého týmu zatím ohrožené nejsou, ale varování dostal. „Lepší je přece jen prohrát teď, než příští čtvrtek ve čtvrtfinále. Určitě je to pro nás trošku kopanec do koulí, ale měli jsme se začátku zbytečný ostych z velkých ruských jmen a taky si musíme přiznat, že jsme občas hořeli vzadu. Třeba nás tohle včas posadí na prdel, že máme ještě dost co zlepšovat," uvažoval Gudas.

Reklama