Hlavní obsah

Tatar jen nadával. Zoufalství Slováků v Košicích po další zkáze v poslední minutě

Martin Kézr (Bratislava)Sport.czPrávo

Do světového šampionátu na domácím ledě slovenští hokejisté sice vstoupili senzačním vítězstvím nad USA, jenže od té chvíle v Košicích už jen smolně prohrávají. A středeční večerní porážka 2:3 s Německem jim takřka bortí čtvrtfinálové plány. Naopak vítězové mají už postup na dosah.

Foto: David W Cerny, Reuters

Zklamaní Slováci po porážce od Německa.

Článek
Fotogalerie

Slováci další důležitý duel zase neuhráli především v hlavě. „Vůbec nevím, proč jsme znovu takhle brutálně zpackali závěr. Nenacházím vůbec slušné slovo. Sere mě to děsně. Hrajeme dobře, ale body nesbíráme, to je na kok.... Celý zápas jsme byli lepší a zase padli, tohle si naši báječní fanoušci nezaslouží," řekl hodně naštvaně jeden ze šesti slovenských reprezentantů z NHL Tomáš Tatar.

Domácí tým už předchozí bitvu s Kanadou definitivně ztratil gólem obdrženým dvě vteřiny před závěrečnou sirénou a proti Němcům nezvládl znovu koncovku zápasu. Zbývalo odehrát už pouze 112 sekund z důležitého duelu, když Slovensko díky dvěma přesilovkovým gólům z prostředního dějství ještě vedlo 2:1.

Power play soupeře ale přinesla vyrovnání a 27 vteřin před koncem Němci dovršili svůj senzační obrat. Vítěznou trefu Němců obstarala jejich největší hvězda ze zámoří, elitní střelec Draisaitl se trefil přes bránícího Černáka. „Po ztrátě puku v útočném pásmu přišlo německé bleskové přečíslení a na střelu nad lapačku jsem nedokázal zareagovat," říkal brankář Marek Čiliak.

Vyprodaná košická hala vyděšením ztichla, spousta fanoušků měla v očích slzy a z hráčů čišelo čiré zoufalství. „Momentálně mám v hlavě úplně prázdno a nechápu, co se zase v poslední minutě stalo. To prostě nesmíme dopustit. Když nás ale něco takového potká během 48 hodin, nebude to už asi náhoda," říkal liberecký útočník ve slovenských službách Libor Hudáček.

„Když Němci riskovali hru bez brankáře, tak jsme přišli o čistý puk, který stačilo jen vyhodit a podobný malér nastal hned při dalším střídání," doplnil autor druhého gólu domácích. „Chlapci nechali na ledě duši, ukázali velké srdce, jenže draze zaplatili za dvě chyby v závěru. Je to kruté a těžko se s konečným výsledkem vyrovnáváme," mínil asistent kouče Michal Handzuš.

„I když to bude děsně těžké, nesmíme dát hlavy dolů. Možná se ještě něco stane a pomůžou nám výsledky ostatních, třeba Američani už neposbírají těch pět bodů, ale každopádně my musíme vyhrát tři zbývající utkání v základní hrací době," naznačil Čiliak, jak by se Slováci mohli ještě dočkat vysněného stěhování do Bratislavy. Ve skupině je čekají ještě Dánové, Francouzi a Britové, zatímco USA budou hrát s Německem, Dánskem a Kanadou.

Reklama

Související témata: