Hlavní obsah

Dvě nuly v řadě? Na čísla se dívá hezky, ale nic nepřeceňuju, hlásí Francouz

Jan Švanda (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Zářil spokojeností. Brankář Pavel Francouz je na letošním mistrovsví světa neprůstřelný. V pátek udržel čisté konto v souboji s hokejisty Itálie a v neděli zase proti dalšímu outsiderovi z Rakouska. Osmadvacetiletý gólman si tak připsal už sedmou nulu v reprezentaci.

Hráli jsme výborně, zasloužená nula, pochvaloval si Pavel FrancouzVideo: SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

S Italy jste kryl všech patnáct ran, proti Rakušanům pak o jednu víc a opět jste puk za svá záda nepropustil. Co na to říkáte?

Dívá se na to hezky, ale na druhou stranu to vůbec nepřeceňuju. Samozřejmě chápu, s jakým soupeřem a po jakém výkonu našeho týmu to bylo. To si myslím, že je stěžejní, protože my jsme k tomu přistoupili výborně a nic jim nedarovali. Sehráli jsme to perfektně, takže velký dík týmu, že jsme jim v podstatě nedali šanci.

Michal Řepík opět změnil parťáky v útoku. Ale myslím, že to nebylo špatný, říká

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Proti Rakousku to byl netradiční zápas v tom, že v první třetině jste hráli často v oslabení, ve druhé ale zase naopak hodně v přesilovkách...

Trochu to vypadalo jako trénink speciálních týmů. Bylo to nepříjemné, ale fauly asi byly, neházel bych to na rozhodčí. Co k tomu říct... Je fajn, že jsme se připravili na jejich přesilovku a sehráli to výborně v oslabení. Zblokovali jsme střely v předbrankovém prostoru, i když kluci věděli, že je to slabší soupeř, tak stejně šli do těch soupeřových střel, což ukazuje obrovský charakter kluků.

Díky gólu se cítím ještě líp, ale že byl můj první na mistrovství světa, jsem nevnímal, říká Radek Faksa

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Vaše skóre po utkáních s Itálií a Rakouskem činí 16:0. Byla to dobrá příprava na náročný úterní souboj se Švýcarskem?

Záleží, jak si to nastavíme v hlavě. Snažíme se všichni držet při zemi, víme, kvůli čemu tady jsme a máme jeden cíl. Takže teď nebudeme chodit za někým, že jsme prostě někoho rozsekali s takovým skóre. Bereme to tak, jak to je. Jsme rádi, že máme šest bodů z posledních dvou zápasů a teď už na všechno zapomeneme a budeme se chystat na Švýcary.

Je dobře, že těsně před čtvrtfinále hrajete právě se silným Švýcarskem? Jde o dobrý test před čtvrtfinále?

Je super, že máme těžší zápas, že prostě budeme hrát zápas na úplně nejvyšší úrovni. Musíme se na soupeře stoprocentně připravit, bude to super generálka.

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Reklama

Související témata: