Hlavní obsah

Fantastická oslava Britů po šokující výhře baví svět: Jsme hov*a a víme to o sobě!

Bratislava/Praha

Velká Británie dojímá během probíhajícího MS celý hokejový svět. Absolutní outsideři se totiž navzdory předpokladům dokázali udržet mezi elitou, a to ještě ve velkém stylu, když zápas o všechno proti Francii dokázali nejprve z 0:3 vyrovnat na 3:3 a následně rozhodnout v prodloužení. Jejich radost, kterou na ledě projevovali, je všeříkající. A jejich pozápasové oslavy se staly hitem.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Radost britských hokejistů ze záchrany v elitní skupině.

Článek

Napsali velký hokejový příběh. Poté, co v prodloužení zařídil výhru Ben Davies, propukli britští hokejoví fanoušci v hlasitý jásot. Jejich reprezentanti navzdory očekávání všech zůstávají v elitní skupině mistrovství světa a naopak do skupiny A divize I posílají Francii. Ta bude příští rok mezi nejlepšími chybět poprvé od roku 2007, kdy ovládla divizi IA hranou v Číně.

Radost britských hokejistů byla v tu chvíli nekonečná. Není divu - vždyť ještě v roce 2017 hráli divizi IB, tedy "až" třetí nejlepší skupinu z hlediska výkonnosti. Tam narazili třeba na Japonsko, Estonsko nebo Chorvatsko. Nyní mají ale šanci čelit těm nejlepším týmům světa - a v pondělí ukázali, že se s nimi musí počítat.

Na ledě po velkém vítězství logicky propukly velké oslavy. A chvíle hrdosti vystřídaly i chvíle pobavení, když Britové přímo na ledě spustili: „We're shit and we know we are!" Tedy v překladu „Jsme hov*a a víme to o sobě!" Ukázali tak kromě svého hokejového umu také pořádnou dávku nadhledu.

Reklama