Hlavní obsah

Francouz je pro čtvrtfinále mimo hru. Gólman je jasný, jinak je sestava tajná

Bratislava
Aktualizováno

Sestava českých hokejistů na večerní čtvrtfinále MS je téměř státním tajemstvím a ti, co ji znají, jsou v Bratislavě vázáni přísnou mlčenlivostí. Nakonec ale po poledni přece jen vyšlo najevo, že mimo hru zůstane ze zdravotních důvodů gólman Pavel Francouz.

Český tým dnes čeká čtvrtfinále s Němci. Sestavu trenéři tají. Jisté je to, že chytá BartošákVideo: SPORT.CZ

 
Článek

„K sestavě vám nic říkat nebudu, musíte si počkat do večera," prohlásil asistent kouče Robert Reichel po poledním rozbruslení, které trvalo sotva čtvrt hodiny. Složení českého mužstva se z pohledu na led nedalo vyčíst. „Účast na rozbruslení byla dobrovolná," vysvětlil Reichel.

Například gólmani tam byli jen dva, Patrik Bartošák a Šimon Hrubec, což hned zavdalo příčiny k různým spekulacím. „Mohu jen potvrdit, že Pavel Francouz má menší zdravotní problémy, které nebudeme blíže specifikovat. Na střídačce tedy bude připravený Hrubec," uvedl tiskový mluvčí týmu Zdeněk Zikmund a nepřímo tím potvrdil odhad českých novinářů, že do branky půjde Bartošák.

Ondřej Palát se zřejmě posune na křídlo k Radku Faksovi. Z útočníků odcházeli z ledu úplně poslední Jakub Vrána a Filip Chytil, ve chvíli, kdy už ostatní reprezentanti byli v kabině, což může nasvědčovat tomu, že se mladé talenty z NHL nevejdou proti Němcům do sestavy. Ale jde jen o spekulaci...

Reichel nechtěl ani komentovat, jestli český realizační tým zvolí nasazení osmi obránců a dvanácti útočníků, nebo se spíš přikloní k zatím častěji užívané variantě 7-13. Pokud by došlo na ni, nedostal by se do hry někdo z obránců, zřejmě Petr Zámorský nebo David Sklenička. „Uvidíte večer,“ zůstával Reichel neoblomný.

Nakonec se přece jen uvolil říct pár slov, v čem vidí sílu Němců. „Jsou houževnatí, v Grubauerovi mají výborného brankáře a taky mají hráče, kteří umí rozhodnout zápasy, jako třeba Draisaitla. Dal v NHL padesát gólů, k čemuž mu ale hodně pomohlo, že v Edmontonu hraje v lajně s McDavidem. Tady je to jiné, hraje za Německo, večer to ale stejně bude hlavně o našem výkonu,“ říkal Reichel.

Postoupí Česko přes Německo do semifinále MS?
Ano
90,7 %
Ne
9,3 %
Celkem hlasovalo 9998 čtenářů.

Reklama