Hlavní obsah

Přes 180 miliónů ročně! Kapitán Winnipegu se zařadí mezi největší boháče NHL

New York/Praha

Hokejový Winnipeg si může oddechnout. Jeho klíčovému útočníkovi a kapitánovi Blaku Wheelerovi po nadcházející sezóně vyprší šestiletá smlouva, čímž by se stal nechráněným volným hráčem. K tomu ale nakonec nedojde. Dvaatřicetiletý Američan se totiž podle Darrena Dregera z TSN dohodl s Jets na novém pětiletém kontraktu. A přijde si na pohádkovou částku...

Foto: Sport.cz

Kapitán Winnipegu Blake Wheeler se dočkal prodloužení smlouvy s Jets.

Článek

Wheeler si v uplynulém ročníku vytvořil osobní bodový rekord, když v základní části NHL posbíral v 81 zápasech 91 bodů za 23 branek a 68 asistencí. Stal se tak nejproduktivnějším hráčem Winnipegu a v kanadském bodování celé soutěže mu patřila devátá příčka.

Účastník olympijských her v Soči v roce 2014 následně zářil i v play off NHL. S jednadvaceti body byl opět nejproduktivnějším hráčem Jets, které dotáhl až do finále Západní konference.

I proto vedení Winnipegu moc stálo o prodloužení smlouvy, která kapitánovi vyprší příští léto. Obě strany nakonec podle všeho dospěly k dohodě a Wheeler si finančně značně polepší.

Zatímco v příští sezóně si ještě podle staré smlouvy vydělá 5,6 miliónů dolarů, od ročníku 2019/20, kdy začne platit jeho nový pětiletý kontrakt, to bude v průměru 8,25 miliónů dolarů (přes 183 miliónů korun) ročně.

Přesně takovou částku pobírá i nejlépe placený český hokejista Jakub Voráček z Philadelphie. Wheeler se tak zařadí mezi dvacet nejvíce vydělávajících hráčů NHL.

Reklama

Související témata: