Hlavní obsah

Nashville rozstřílel Vancouver, ale zranil se Vokoun

Hokejisté Nashville Predators si v jediném čtvrtečním utkání NHL smlsli doma na Vancouveru, který vyprovodili s výpraskem 6:0. Jedním gólem se na vysoké výhře podílel i český obránce Marek Židlický, Martin Erat u dvou branek asistoval. Třetí z krajanů utkání nedokončil, brankář Tomáš Vokoun odstoupil kvůli naraženému zápěstí.

Článek

"Tomáš dostal úder do ruky," řekl po zápase trenér Nashvillu Barry Trotz. "Měl potíže udržet hokejku, tak jsme jej raději vystřídali. Rentgen ukázal, že to není zlomené, ale doktoři se na něj pro jistotu ještě podívají," dodal. Vokoun nenastoupil do třetí třetiny, kterou dochytal náhradník Chris Mason.

Jinak ale mohl být Trotz maximálně spokojený. Do zápasu nasadil i hráče kteří předtím nedostávali tolik příležitostí a ti se mu odvděčili produktivitou. "Mladí kluci jako Radulov nebo Tootoo si vedi dobře. Oplývali jsme dobrým pohybem a energií," pochvaloval si. Radulov měl gól a asistenci, stejně se blýskl například i Shea Weber.

"Byl to od trenéra dobrý tah, že dal šanci i klukům ze střídačky. Kluci mají alespoň čerstvé nohy a spoustu energie pro druhý zápas, který nás čeká hned vzápětí," řekl útočník Scott Hartnell, jenž byl vyhlášen první hvězdou utkání. Proti Vancouveru vstřelil dva góly a na další přihrál.

Nashville - Vancouver 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Branky: 31. a 33. Hartnell (na první Erat), 3. Radulov, 5. Hordichuk, 33. Židlický, 37. Weber (Erat). Zásahy brankářů: Tomáš Vokoun 21, Mason 13 - Sabourin 24/5, Luongo 4/1.

Reklama