Hlavní obsah

Trenér Yawney odnesl vyhazovem krizi Chicaga

CHICAGO

Výsledkovou krizi hokejistů Chicaga Blackhawks odnesl vyhazovem trenér Trent Yawney. Klub, který stále postrádá zraněného kanonýra Martina Havláta a má po 21 odehraných zápasech jen šestnáct bodů, od pondělka povede jako hlavní kouč bývalá opora týmu a dosavadní asistent Denis Savard. Chicago změnu oznámilo na své webové stránce.

Článek

"Na konci se vždycky počítají vítězství a porážky a výher my potřebujeme více," řekl generální manažer Dale Tallon. "Máme sice zraněné hráče, ale nehledě na to jsme lepším týmem, než ukazují naše výsledky," dodal kriticky.

Chicago je v NHL momentálně druhým nejhorším týmem, méně bodů má jen Columbus. Z posledních patnácti zápasů dvanáctkrát prohrálo a nedočkavě vyhlíží Havlátův návrat. Elitní útočník v úvodních zápasech sezony posbíral úctyhodných třináct bodů a vedl kanadské bodování, na marodce je s podvrtnutým kotníkem už od 20. října.

Yawney trénoval hokejisty Blackhawks druhou sezonu, bývalý hráč Chicaga Savard čekal na svou šanci v roli asistenta od roku 1997. Premiéru jako šéf střídačky si odbude ve středu proti Dallasu. V tomto utkání by se mohl na led vrátit už i Havlát.

"Vždycky jsem se chtěl stát hlavním trenérem. Okolnosti ale nejsou nikterak příznivé, protože když střídáte někoho v půlce sezóny, znamená to, že se týmu nedaří," řekl čtyřiačtyřicetiletý Savard.

Reklama

Související témata: