Hlavní obsah

Rána před startem NHL. Český útočník je mimo, trpí následky otřesu mozku

Po uplynulé sezóně, v níž byl se dvaceti góly druhým nejlepším střelcem Kačerů, si od něj v klubu na startu nového ročníku NHL hodně slibovali. Jenže nyní musí Anaheim vstřebávat nepříjemnou novinu. Český hokejový útočník Ondřej Kaše utrpěl otřes mozku a úvod NHL jistojistě zmešká. Navíc prozatím ani není jasné, jak dlouho mu potrvá léčba.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Útočník Anaheimu Ondřej Kaše start NHL nestihne.

Článek

Jako by těch ran Anaheim neschytal už dost... Hlavní kouč Randy Carlyle stále nemůže počítat s Ryanem Keslerem, který se zotavuje z operace kyčle, minulý týden přišel o dalšího útočníka. Dvojnásobný olympijský vítěz a opora Ducks Corey Perry bude kvůli operaci menisku a vazu v pravém koleni mimo hru zhruba pět měsíců.

A do toho teď Kaše, s nímž se počítalo jako s jedním z hráčů, kteří mají Perryho při jeho dlouhé absenci nahradit. Jenže dvaadvacetiletý rodák z Kadaně utrpěl v nedělní generálce na NHL proti Los Angeles otřes mozku.

Původně se přitom zdálo, že Kaše bude mít problém jen se zkrvaveným nosem, kvůli kterému dostal v pondělí volno. Další vyšetření však ukázala závažnější problém. Kvůli otřesu mozku ho klub zařadil na seznam zraněných hráčů a vzhledem k typu zranění zatím není vůbec jasné, jak dlouho na něm pobude.

Vedení klubu neposkytlo bližší informace, jak Kaše k otřesu mozku přišel, zámořští novináři však spekulují, jestli se tak nestalo po agresivním útoku od obránce Králů Drewa Doughtyho. Kašeho se ihned vydal bránit spoluhráč Brandon Montour, který však českého forvarda nešťastně trefil kolenem do hlavy.

Reklama

Související témata: