Hlavní obsah

Plekanec se nevešel do sestavy Montrealu pro první zápas NHL

Montreal

Nejzkušenější český hokejista v NHL Tomáš Plekanec se nevešel do sestavy Montrealu pro zahajovací zápas sezóny proti Torontu. Pětatřicetiletý útočník si tak bude muset o něco déle počkat na svůj jubilejní 1000. zápas v soutěži, zatím je na čísle 998.

Foto: Sport.cz

Tomáš Plekanec se tentokrát nevešel do sestavy Montrealu

Článek

Plekanec přijde o pikantní souboj s nedávnými spoluhráči, protože minulou sezónu dohrál po únorové výměně právě v Torontu. V létě pak podepsal novou roční smlouvu v Montrealu, kde kromě intermezza u Maple Leafs působil od roku 2003 celou kariéru v NHL.

Spolu s kladenským rodákem Plekancem se do sestavy nevešel ani obránce Karl Alzner, čímž skončí jeho série 622 odehraných zápasů za sebou, jež byla čtvrtá nejdelší aktivní v lize.

"Neexistují jednoduchá řešení. Myslím, že je zřejmé, co se těmto hráčům děje, ale nakonec musíme všichni dělat to, co je nejdůležitější pro tým. Neznamená to, že s určitými věcmi nesympatizujeme, ale proto tady jsme, včetně těchto hráčů," uvedl kouč Canadiens Claude Julien.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.