Hlavní obsah

Nechutná aféra v NHL. Kanadský mistr světa dostává výhrůžky smrtí!

Florida/Praha

Dvouzápasový trest vyměřený Oddělením hráčské bezpečnosti hokejové NHL přijal, stále si však stojí za svým, že devatenáctiletého švédského útočníka Vancouveru Eliase Petterssona nechtěl zranit. Řada příznivců Canucks však má opačný názor. A někteří z nich dokonce kanadskému obránci Floridy Mikeu Mathesonovi posílají přes sociální sítě výhrůžky smrtí.

Foto: Profimedia.cz

Na obránce Floridy Mikea Mathesona se na sociálních sítích valí výhrůžky.

Článek

Matheson, mistr světa z roku 2016, mrštil v sobotním utkání s Petterssonem tak, že švédský forvard se udeřil hlavou o led a utrpěl otřes mozku. Pětka loňského draftu NHL je kvůli symptomům komoce na sedm až deset dní mimo hru.

Matheson pak vyfasoval dvouzápasovou stopku, kvůli níž přišel o duel ve Philadelphii a nenastoupí ani v pátek ve Washingtonu. Navíc během trestu přijde o 52 419 dolarů (téměř 1,2 miliónu korun).

„Koukal jsem se na to video několikrát a zcela chápu, co (někteří fanoušci) viděli a proč si myslí, že (zákrok) stojí za dvouzápasový trest. Vidí v tom z mé strany zákeřnost, ale záměr to rozhodně nebyl. Rozumím jejich pohledu na věc, ale vím, jak jsem to v daný moment cítil a nebylo to tak, jak si někteří myslí," uvedl Matheson pro TSN.

„Když jste s někým v takovém souboji, snažíte se hrát tvrdě a ujistit se, že vás za bránou nedokáže v souboji porazit. Ani na kratičký moment jsem si ale nepomyslel, že ho musím zranit," pokračoval Matheson s tím, že jeho první obavou bylo a stále je, jestli je Pettersson v pořádku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský obránce Mike Matheson na snímku z roku 2016 při souboji s českým útočníkem Petrem Koukalem.

Vlastimil Vacek

Devatenáctiletého Švéda, který letos pomohl výběru Tří korunek v Dánsku k titulu mistrů světa, následně kontaktoval a ocenil, že Pettersson mu jeho zákrok nevyčítal.

To se však nedá říct o některých fanoušcích Vancouveru. „Tisíce lidí mi na sociálních sítích píšou různé věci - posílají mi výhrůžky smrtí a přejí mi, abych spáchal sebevraždu nebo dostal rakovinu. Někteří lidé dokonce (v podobném duchu) psali i o mém psovi," přiznal Matheson pro The Athletic.

„Snažím se na to nemyslet, ale jsem z toho velmi zklamaný. To pomyšlení, že lidi můžou být tak nelidští... Sport má lidi spojovat, mají fandit svému týmu a projevovat mu vášeň. Pokud zajdete až takhle daleko, měli byste se podívat do zrcadla. Víc se do toho nechci zapojovat, nestojí mi to za to," uzavírá Matheson celou záležitost.

Reklama

Související témata: