Hlavní obsah

Forsberg pořád nemůže najít pohodlné brusle

VOORHEES

Kapitán hokejistů Philadelphie Flyers Peter Forsberg stále nemůže najít vhodné brusle, ve kterých by se cítil pohodlně jeho operovaný kotník. Ve čtvrtek se švédský útočník vrátil z dvoudenní návštěvy Arizony, kde navštívil továrnu na brusle a snažil se s místními pracovníky vyvinout vhodný design boty, která by jeho noze poskytla dostatečné pohodlí.

Článek

"Pracovali jsme na tom pár dnů. Zatím nechci říct, že to vypadá dobře nebo špatně, pořád se na tom dělá," řekl Forsberg po tréninku týmu ve Voorhees ve státě New Jersey. Forsberg v květnu absolvoval operaci pravého kotníku, kdy mu při tříhodinovém zákroku ošetřili poškozené vazy a srovnali několik kostí.

Na konci listopadu navštívil kliniku v Clevelandu, kde se ukázalo, že kotník ještě není absolutně v pořádku. "Není to ještě stoprocentní, tak hledáme takové cesty, aby se noha v botě cítila dobře, a nezhoršovalo se to," tvrdí dvojnásobný olympijský vítěz.

Bez pocitu komfortu nemá Forsberg při bruslení potřebný cit, což je pro jeho styl hry dost podstatný faktor. Potíže mívá především při ostrých startech, brždění, a pohybu v rozích kluziště. Známý perfekcionista zkoušel i nějaké své staré brusle, ale bez úspěchu.

Kouč: Je vidět, jak je z toho otrávený

"Nedělá takové pokroky, jak doufal. Je na něm vidět, jak je z toho otrávený. Pomáhá nám asi tak na 70 procent toho, čeho je opravdu schopen. Pokud není v pohodě a cítí se zranitelný, stává se z toho taky psychická záležitost. A to všechno se pak odráží na jeho hře," řekl trenér Philadelphie John Stevens.

Toho musí nespokojenost zkušeného útočníka maximálně mrzet, protože Philadelphii se v letošním ročníku vůbec nedaří. Flyers jsou třetím nejhorším týmem NHL, z dosavadních 27 zápasů vyhráli jen osmkrát. Horší jsou jen Columbus a St. Louis. Forsberg zatím ve 22 utkáních zaznamenal sedm branek a devět asistencí a je čtvrtým neproduktivnějším hráčem týmu.

Reklama

Související témata: