Hlavní obsah

To je tvrďák! Čech dostal v NHL pukem do obličeje, nezastavila ho ani krev

Nebýt jeho, zcela určitě by z toho byl gól. Vždyť na slovenského hokejového útočníka Montrealu Tomáše Tatara zívala odkrytá klec a na jeho střelu by gólman Washingtonu Braden Holtby nejspíš nedosáhl. Český obránce úřadujících šampionů NHL Michal Kempný ale na konci druhé třetiny ukázal velkou odvahu a puk směřující do branky zastavil svým obličejem.

Foto: Profimedia.cz

Michal Kempný, český vítěz Stanleyova poháru s Washingtonem.

Článek

Byla to pořádná pecka, která musela hodně bolet. Že by ale osmadvacetiletý hodonínský odchovanec padl v bolestech k ledu a spoléhal na to, že rozhodčí přeruší hru?

Ani náhodou! Kempný se okamžitě postavil na nohy a dál pomáhal svým spoluhráčům v bránění přesilovky Canadiens, kteří v té době prohrávali 3:4. Teprve až půl minuty po bolestivém zásahu, když byla hra přerušena, zamířil na střídačku.

Při záběrech na něj bylo patrné, že má na bradě jako památku na zásah pukem šrám. Když si pak odplivl, objevila se v jeho slinách i krev.

Ani to ale Kempného nezastavilo, při dalším střídání už zase nechyběl na ledě. Po utkání ale spokojený být nemohl, neboť Montreal třemi góly ve třetí třetině (dvěma dokonce v rozmezí pouhých dvou vteřin) utkání otočil a zvítězil 6:4.

Reklama

Související témata: