Hlavní obsah

Úchvatné, klaní se v zámoří! Hokejová lahůdka přišla v pravou chvíli

New York

Paráda! To prostě musejí uznat i ti hokejoví fanoušci, kteří zrovna nedrží palce Jezdcům z New Yorku. Právě člen jejich obranných řad Neal Pionk rozhodl úterní souboj NHL s Montrealem způsobem, který se jen tak nevidí. Rangers v bitvě dvou týmů z tzv. Original Six sice s kanadským rekordmanem v počtu Stanley Cupů doma prohrávali 1:3, nakonec ale slaví výhru 5:3. Už čtvrtou v řadě.

Foto: Profimedia.cz

Obránce New York Rangers Neal Pionk překonává gólmana Montrealu Careyho Price.

Článek

Lví podíl na prodloužení úspěšné série má právě Pionk. V čase 57:16 za nerozhodného stavu 3:3 se nadechl k oku lahodícímu sólu! Za vlastní brankou převzal puk, elegantní otočkou se zbavil útočníka Canadiens Jonathana Drouina, na levé straně přebruslil zadáka Noaha Juulsena a protáhl se až před brankáře Careyho Price, jehož v pádu překonal forhendovou střelou.

Našlapaná Madison Square Garden explodovala nadšením! A vzápětí znovu, když výhru po dokonalém obratu v poslední třetině zpečetil v oslabení Mika Zibanejad. "Neuvěřitelné! Roste z Neala Pionka nový Brian Leetch?" ptají se média v zámoří s připomínkou legendy Rangers.

„Popravdě řečeno, měl jsem několik variant, jak tu situaci vyřešit, asi jako quaterback (v americkém fotbalu). Jedna možnost, klička, druhá možnost, třetí vybruslit z pásma, čtvrtá zkusit atak a pátá skórovat," popsal Pionk svoji vítěznou trefu.

Třiadvacetiletý Američan se v letošním ročníku NHL trefil podruhé, skóroval i v předchozím duelu, v němž Rangers porazili v neděli Buffalo 3:1.

VIDEO: Sestřih zápasu NY Rangers - Montreal

Reklama

Související témata: