Hlavní obsah

Vokounova rehabilitace se protahuje, chytat začne v lednu

NASHVILLE

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun se sice v rámci tréninku vrátil na led, ale svůj ostrý návrat do NHL po zranění palce bude muset oproti původním předpokladům ještě odložit. Operace poraněných šlach 27. listopadu totiž odhalila také malou zlomeninu a brankář Nashvillu dostal na ruku dlahu.

Foto: Reuters

Tomáš Vokoun (vpravo).

Článek

Vokoun se zranil 23. listopadu v průběhu utkání Predators s Vancouverem a odhady termínu jeho návratu hovořily o dvou až šesti týdnech vynucené přestávky.

"To zranění je o něco horší, než jsme původně čekali. Ale není to nic, kvůli čemu by se zbořil svět," řekl trenér Barry Trotz deníku Tennessean. "Jestliže to vypadalo na čtyři až šest týdnů, teď je to pět místo čtyř. To už není takový rozdíl. Lékaři jen chtějí mít jistotu, že se palec úspěšně zahojí a bude opravdu v pořádku," dodal Trotz.

Třicetiletý gólman se v úterý objevil na tréninku Predators, ale pouze bruslil a dělal některá cvičení, ale bez svého důležitého nástroje. "Musel jsem to ještě zvládnout bez hokejky. Připadal jsem si poněkud neobratně, ale aspoň jsem byl na bruslích, což je dobré," řekl Vokoun. Brankářskou hůl musí oželet ještě přibližně dva týdny, neboť ještě asi deset dnů by měl mít ruku v dlaze.

V probíhající sezóně stihl Vokoun zatím odchytat šestnáct zápasů při průměru 2,49 inkasované branky na utkání. Jedenáct duelů z toho bylo pro Nashville vítězných. Od Vokounova zranění hájí branku Predators především náhradník Chris Mason, jenž s průměrem 2,7 gólu na zápas dovedl tým k osmi výhrám z patnácti utkání.

Reklama

Související témata: