Hlavní obsah

Rangers povolali brankáře Mazance z farmy

Poprvé to nevyšlo. A co teď? Český hokejový brankář Marek Mazanec byl podruhé v sezoně povolán z farmy v Hartfordu do prvního týmu New York Rangers, v jejichž barvách bývalý gólman Nashvillu stále čeká na první příležitost ukázat se v NHL. Dosud jen 21. října v domácím duelu při porážce s Calgary 1:4 přihlížel sedmadvacetiletý odchovanec Písku z lavičky počínání jedničky Henrika Lundqvista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Mazanec během tréninku

Článek

Mazanec odchytal v této sezoně v AHL za Hartford devět zápasů s průměrem 3,11 obdržené branky a úspěšností 88,9 procenta. V přípravě nastoupil za Rangers ve dvou zápasech při shodných výhrách nad New Jersey 4:3 v prodloužení dohromady na 48 minut a 25 sekund a z 20 střel inkasoval tři branky.

Do Rangers přišel loni na začátku prosince ze Slovanu Bratislava z KHL a dochytal sezonu v Hartfordu. V červnu podepsal s klubem z Manhattanu nový roční dvoucestný kontrakt. Sedmadvacetiletý Mazanec má na kontě 31 zápasů v NHL za Nashville s průměrem 2,98 gólu na utkání, úspěšností zákroků 89,5 procenta a dvakrát vychytal nulu.

Do Hartfordu putoval místo Mazance dvaadvacetiletý ruský gólman Alexandr Georgijev, který v této sezoně odchytal v NHL čtyři duely s průměrem 3,62 gólu na utkání a s úspěšností 89,7 procenta.

Reklama

Související témata: