Hlavní obsah

Brankář Rangers Lundqvist si v NHL dával pozor na dvojče

DALLAS

Neobyčejně nervózní byl před zápasem s Dallasem brankář hokejistů New York Rangers Henrik Lundqvist. Soustředil se sice pochopitelně především na chytání, ale jeho mysl zaměstnávala ještě jedna myšlenka. V dresu Dallasu totiž proti němu nastoupil jeho bratr-dvojče Joel. Vzájemný souboj dvojčat se v NHL uskutečnil teprve potřetí v historii.

Článek

"Ostatní hráče jsem ani moc nevnímal, ale v jeho případě jsem zaznamenal všechen jeho čas na ledě," odpověděl Henrik Lundqvist po zápase na otázku, jak vnímal souboj s bratrem. Pokaždé jsem byl nervózní. Šance hrát proti němu zápas NHL, to bylo něco opravdu výjimečného," dodal.

Přitom mnoho nescházelo, a bratři by se minuli. Joela totiž Dallas povolal do prvního týmu až v úterý - poté, co byl se zraněnými zády zapsán na listinu zraněných hvězdný centr Mike Modano. Byl to jeho teprve pátý zápas v NHL, a proti Rangers strávil na ledě pouze pět minut a 44 vteřin.

Henrik a Joel Lundqvistové jsou teprve třetími dvojčaty, kteří kdy v NHL proti sobě nastoupili. Kdysi proti sobě hráli ještě další Švédové Patrik a Peter Sundströmové, naposledy proti sobě nastoupila dvojčata před dvanácti lety. V březnu 1994 byli soupeři Rich a Ron Sutterové.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články