Hlavní obsah

V New Yorku propukla chytilmánie. Český teenager opět přepisoval rekordy

Nepřestává přepisovat teenagerské rekordy. Devatenáctiletý útočník New Yorku Rangers Filip Chytil se v utkání NHL trefil popáté v řadě, což se nikdy žádnému českému náctiletému hráči v nejlepší hokejové lize světa nepovedlo.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Český hokejový útočník Filip Chytil (72) slaví gól se svými spoluhráči z NY Rangers v derby proti Islanders v NHL.

Článek

Tentokrát při zlínském odchovanci stálo i štěstí. „Chtěl jsem nahrávat Kreiderovi na zadní tyč, aby střílel do prázdné brány. Puk se ale odrazil ke mně a jen jsem ho uklidil do sítě. Žádná speciální branka," popsal Chytil gólovou situaci z první minuty utkání proti Islanders (5:0).

Kroměřížský rodák se stal prvním hráčem Rangers, který v nováčkovské sezoně vstřelil branku v pěti po sobě jdoucích zápasech. Naposledy měl v klubové historii podobnou sérii Petr Průcha, který ve svém nováčkovském ročníku 2005/06 vstřelil gól v šesti utkáních v řadě. Chytil je také 20. teenagerem, jenž v NHL dosáhl na pětizápasovou střeleckou šňůru, a sedmým od ročníku 2005/06.

„Je to něco speciálního. Jsem hlavně moc šťastný za to, že jsme po dlouhé době porazili Islanders," připomněl Chytil osmizápasovou sérii proher se svým městským rivalem, která trvala od září loňského roku.

Mládežnický reprezentant zároveň přepsal i český teenagerský rekord. Stal se prvním náctiletým tuzemským hokejistou, který v pěti duelech v řadě skóroval. Doposud se o prvenství dělil s Radkem Dvořákem, jenž v sezoně 1995/96 nastřílel v dresu Floridy šest branek ve čtyřech střetnutích za sebou.

Reklama