Hlavní obsah

Kovářův zámořský příběh se obrací. Už zase trénoval s Providence, o víkendu má hrát

New York/Praha

Vše nasvědčovalo tichému konci zámořské štace Jana Kováře, který celý týden v Providence nehrál ani netrénoval a už i navázal kontakt s Plzní. Všechno ale může být jinak. V pátek totiž český hokejový útočník už zase vyjel na led s týmem bostonské farmy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Kovář řeší, kde bude pokračovat v kariéře

Článek

Kouč Jay Leach se dokonce nechal slyšet, že předpokládá nasazení Kováře při víkendovém utkání s Lehigh Valley. Český útočník byl zatím v Providence jen na měsíční zkoušce, odehrál deset utkání a ani bilancí 4+5 v kanadském bodování zatím nedokázal přesvědčit bostonské šéfy, že si už zaslouží šanci v NHL.

Přitom Bruins teď hledají náhradu za zraněného Bergerona, jenže Kovářovi vedle řady pochval na jeho finální fázi i hokejové myšlení adresovali výčitku k neudržení herního tempa. Osmadvacetiletý hráč, který v říjnu předčasně ukončil kontrakt s NY Islanders, tak vážně zvažoval i možnost návratu do extraligového klubu, z nějž v létě 2013 odešel do ciziny.

Žádosti o rozhovor z Česka, ale i zámořských novinářů Kovář odmítá. „Byli bychom rádi, kdyby se u nás objevil, ale situace je otevřená. Mluvíme spolu dost často, Honza ale zvažuje i nabídky ze Švýcarska a klubů KHL, navíc jeho agenti ještě vyjednávají o nějakých možnostech působení v zámoří," řekl plzeňský sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Pokud by ale měl Kovář pokračovat v dresu Providence, na jejíž soupisce zase figuruje, musí nějak nově ošetřit svůj smluvní vztah ke klubu.

Reklama

Související témata: