Hlavní obsah

Jako za starých časů. Při hromadné bitce se v NHL chtěli rvát brankáři

Vzpomínáte na tu dobu, kdy byly v NHL pěstní souboje skoro stejně žádané jako góly? Hromadný souboj hráčů Detroitu a Bostonu tuto éru připomněl. Dokonce bylo blízko ke střetu gólmanů...

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Neskutečná mela, kterou spustil Brad Marchand, když sekl brankáře Howarda.

Článek

Na tabuli skóre svítilo 1:1, do konce druhé třetiny zbývalo několik minut a situace na ledě se postupně přiostřovala. Začalo to bitkou Lukea Witowského a Joakima Nordstroma, jenž se postavil za atakovaného českého spoluhráče Davida Krejčího.

O něco později zase Tyler Bertuzzi z Detroitu Bradu Marchandovi jasně ukázal, že se mu nelíbil hit na Nicka Jensena, což vyústilo v menší pošťuchování uprostřed hřiště. Situace se zvrtla poté, co provokatér Marchand přes vyrážečku sekl brankáře Jimmyho Howarda, který odjížděl na střídačku kvůli signalizovanému trestu... Na zbytek se podívejte sami.

Na pěstní souboj brankářů v NHL dlouho nedošlo, teď k němu byli Howard a Tuukka Rask blízko, rozhodčí ale bitce zabránili a gólmany k sobě nepustili. Čeští hokejisté se vůbec nezapojili.

Několik hráčů hromadnou bitku odneslo tresty, které vyústily v přesilovku Red Wings, z níž na 2:1 skóroval Dylan Larkin. Detroit nakonec v utkání zvítězil 4:2.

Reklama

Související témata: