Hlavní obsah

Obránce Šustr se vrátil z Anaheimu na farmu do San Diega

Anaheim

Český hokejový obránce Andrej Šustr se v pauze pro Utkání hvězd AHL vrátil z prvního týmu Anaheimu zpět do San Diega do AHL. Osmadvacetiletý bývalý hráč Tampy Bay byl v kádru Ducks od 16. ledna, ale nedostal příležitost rozšířit svou bilanci pěti startů v NHL v této sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Andrej Šustr.

Článek

Šustr v červenci podepsal s Anaheimem jako nechráněný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na 1,3 milionu dolarů, ale v říjnu se dostal na led jen ve čtyřech duelech. Naposledy nastoupil za Ducks 25. listopadu při porážce na ledě Nashvillu 2:5.

Účastník Světového poháru v Torontu v roce 2016 se prosadil do NHL po působení na University of Nebraska-Omaha v NCAA a v březnu 2013 podepsal jako nedraftovaný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu s Tampou Bay.

V NHL má na kontě 324 utkání a 63 bodů za deset branek a 53 asistencí. V 46 duelech play off zaznamenal pět bodů za dva góly a tři přihrávky.

Do této sezony působil Šustr v AHL naposledy v ročníku 2013/14, kdy nastupoval za záložní tým Tampy Bay Syracuse Crunch. V aktuálním ročníku odehrál za San Diego Gulls v AHL 16 utkání a připsal si dvě přihrávky.

Reklama

Související témata: