Hlavní obsah

Pastrňák složil poctu Bergeronovi. Přenechal mu gól a byl za hrdinu

Pastrňák jako bostonský kavalír. Předvedl skvělé gesto! Úterní zápas NHL mezi Bostonem Bruins a New York Islanders měl jedno hlavní téma. Ústřední postavou duelu byl Patrice Bergeron, který nastoupil ke svému 1000. utkání v zámořské soutěži. Třiatřicetiletý Kanaďan si při svém jubileu připsal dvě trefy, na obě mu přihrával David Pastrňák. Hlavně ta druhá měla skutečně gentlemanské parametry. Bruins na domácím ledě zvítězili poměrem 3:1.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Patrice Bergeron oslavil 1000. start v dresu Boston Bruins. Jubilejní večer okořenil dvěma góly i díky Davidu Pastrňákovi.

Článek

Člen Triple Gold Clubu a oblíbenec bostonských fanoušků si připsal jubilejní 1000. start v NHL. Jako jeden z mála hráčů historie na tuto metu dosáhl v dresu jediného klubu. Hlavní roli večerního hokejového představení navíc podtrhl dvěma góly do sítě Robina Lehnera.

Skóre duelu neotevřel nikdo jiný než právě kanadský rodák Bergeron. V druhé třetině se do úniku dostal Brad Marchand s Davidem Pastrňákem. Český útočník ale napoprvé švédského gólmana nepřekonal, a tak si premiérový gól večera zapsal zkušený kanadský harcovník po dorážce. A diváci byli v euforii.

Ještě do konce třetiny ale srovnával Jordan Eberle. Ve třetím dějství vrátil Medvědům vedení slovenský talent Peter Cehlárik, a pak už přišel nejzajímavější moment utkání.

Za stavu 2:1 zkoušeli Islanders závěrečnou hru bez brankáře. Puk se dostal k Pastrňákovi a ten pádil nikým neohrožen sám na odkrytou klec. Když se ale český reprezentant ohlédl, zjistil, že za ním je pouze hrdina večera Bergeron. Neváhal a gól do prázdné brány mu gentlemansky přenechal.

Kanaďan si připsal druhou trefu utkání a Pastrňák druhou asistenci. "Překvapil mě. Když jsem viděl, že se několikrát ohlédl, říkal jsem si 'Ale ne, on mi přihraje'. Ale věděl jsem, že jsme byli sami a může si to dovolit. Moc si toho vážím, hodně to pro mě znamená," uvedl Bergeron.

Boston zvítězil 3:1 a na druhé místo Východní konference ztrácí pouhé dva body. Medvědi hrající ve vynikající formě pomalu ale jistě míří do play off.

Reklama