Hlavní obsah

Selänneho radost z gólu ožila po 26 letech díky tetování

Devětadvacetiletý Michael Peltz žije celý život ve Winnipegu a odmala je velkým fanouškem hokejistů Jets. I kvůli vyprávění svého otce vždycky byl jeho nejoblíbenějším hráčem Teemu Selänne, který za Winnipeg nastupoval v devadesátých letech minulého století tři sezony, když byl Michael ještě v předškolním a raném školním věku. Nyní se oddaný příznivec rozhodl ke kroku, který zaujal i Finského bleska, jak se Selännemu přezdívalo.

Foto: Profimedia.cz

Finský útočník Teemu Selänne na snímku z roku 1993 při tréninku Winnipegu.

Článek

Peltz si v tetovacím salonu nechal na předloktí zvěčnit radost Selänneho z gólu, který v dresu Winnipegu vstřelil 2. března roku 1993.

Šlo o 54. zásah finského křídelníka v sezoně a právě touto trefou překonal v NHL nováčkovský rekord Mikea Bossyho v počtu gólu za sezonu.

Své nové tetování Peltz následně zveřejnil na sociálních sítích, čehož si všiml i samotný Selänne. A výtvor se mu líbil.

„Nikdy jsem si nedovedl představit, že si jednou takhle získám jeho pozornost. Chtěl jsem prostě udělat něco pro sebe, ale fakt, že se tetování líbilo i samotnému Selännemu, je úžasné," řekl Peltz pro nhl.com.

„Vždycky jsem si chtěl vytetovat něco, co bude reprezentovat mé město a mou lásku k Jets. Tohle je nejvíc ikonický obrázek z historie našeho klubu. Selänne navíc vždycky byl mým oblíbeným hráčem, takže dát si ho na ruku byla snadná volba," usmál se fanoušek.

Po Selännem, který v NHL třikrát získal titul nejlepšího střelce sezony a v roce 2007 se s Anaheimem dočkal i vytouženého Stanleyova poháru, pojmenoval Peltz i svého psa, kterého mají se snoubenkou Alyssou.

Reklama

Související témata: