Hlavní obsah

Většího smolaře těžko pohledat. Český bek opustil led se zkrvaveným obličejem. Už počtvrté za rok

New York/Praha

Výměna z Chicaga do Washingtonu loni v únoru byla tím nejlepším, co mohlo českého hokejového obránce Michala Kempného v NHL potkat. Osmadvacetiletý rodák z Hodonína se hned stal jedním ze základních stavebních kamenů defenzivy Capitals, kteří i díky němu získali v červnu Stanleyův pohár. Během roku u Ovečkina a spol. však Kempný rovněž zažil už čtyři krvavá zranění v obličeji. To poslední přišlo v nedělním duelu na ledě Rangers.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Washingtonu Michal Kempný (v bílém) v souboji s Nealem Pionkem z NY Rangers.

Článek

Obrovský pracant, kterého trenéři posílají na led na klíčové pasáže hry. O tom, že je Michal Kempný zárukou spolehlivosti, svědčí i jeho statistika v účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách.

V probíhajícím ročníku NHL je na plus 25, žádný z jeho spoluhráčů se nemůže pochlubit lepší bilancí a v celé NHL patří Kempnému v této statistice dělená jedenáctá příčka.

Zároveň byste však v NHL jen těžko hledali většího smolaře na krvavá zranění v obličeji. Proti Rangers utrpěl už čtvrté za dobu působení u Capitals.

Na začátku druhé třetiny duelu, který jeho tým nakonec vyhrál 3:2 po samostatných nájezdech, ztratil ve středním pásmu stabilitu, na malou chvíli zavrávoral a projíždějící útočník Rangers Liam Andersson ho nešťastně zasáhl do nosu.

Kempný sice střídání dohrál, pak ale s obličejem i dresem od krve zamířil na střídačku, kde mu lékař pomocí tamponu krvácení z nosu zastavoval. V dalším střídání pak už český tvrďák opět zasáhl do hry.

Ze všech čtyř zranění v obličeji však šlo o to nejméně bizarní. Jak vypadala ta předchozí tři?

V červnu loňského roku před třetím zápasem finále play off proti Vegas Kempný uklouzl při rozbruslení na puku a narazil hlavou do mantinelu. Navzdory tržné ráně na nose ale do utkání zasáhl.

V listopadu mu přivodil zranění jeho spoluhráč Travis Boyd, když na českého obránce samou radostí skočil poté, co Kempný překonal gólmana Detroitu Berniera. S krvácejícím obličejem od zásahu helmou putoval hodonínský odchovanec do šatny a vynechal několik střídání.

Před měsícem zase Kempného trefil do hlavy odražený puk při rozbruslení, které Capitals před zápasem s Coloradem absolvovali bez helem a jen s kšiltovkami. Opět se tak musel svěřit do péče zdravotníků, samotný zápas pak ale s tamponem v nose a šrámem pod okem odehrál.

Reklama

Související témata: