Hlavní obsah

Kde, proboha, je? Něco takového jsem ještě neviděl, nevěřil spoluhráč omylu kapitána

Že během hry dojde ke špatnému střídání a tým hraje pár vteřin oslaben o jednoho hráče, přestože by nemusel, se v hokeji občas přihodí. Aby ale mužstvo nastoupilo po přerušení hry na vhazování jen se čtyřmi hráči v poli místo plného počtu, to se jen tak nevidí. Hokejistům Columbusu se to ale v úterním utkání NHL proti Bostonu přihodilo a přešlap se jim okamžitě vymstil.

Foto: Russell Labounty, Reuters

Nick Foligno z Columbusu si kryje puk před Davidem Backesem z Bostonu.

Článek

Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny se schylovalo k buly před gólmanem Columbusu Bobrovským, jenže něco nehrálo. Na ledě za domácí Boone Jenner, Riley Nash, Zach Werenski a Seth Jones. Jenže kde je pátý hráč, když mají být Blue Jackets v plném počtu?

Oním hříšníkem, který zapomněl naskočit se svou formací na led, nebyl nikdo jiný než kapitán Nick Foligno. A když viděl, co následovalo, muselo se mu jistě přitížit.

Patrice Bergeron z Bostonu totiž vyhrál buly na Brada Marchanda, který přesnou ranou zaznamenal svůj druhý gól v zápase a snížil na 4:5. A to přitom Bruins ještě o šest minut dříve prohrávali 1:5...

Že je něco špatně, si zprvu hráči Columbusu přítomní na ledě neuvědomili. „Když jsem to zjistil, rozhodčí už vhodil puk a ten byl během chvilky v naší brance. Nikdy předtím jsem něco takového neviděl. A myslím, že už ani neuvidím," kroutil hlavou obránce Zach Werenski.

Columbus ale nakonec kuriózní chyba nemusela mrzet, protože ve třetí třetině dvakrát skóroval a připsal si výhru 7:4.

Reklama

Související témata: