Hlavní obsah

Smůla se lepí na české beky v NHL. V jakém stavu je Šimkovo koleno?

San Jose/Praha

Před pár dny kvůli zranění ramene patrně skončila sezona pro Libora Hájka z New York Rangers, v úterý se smolařem mezi českými beky v NHL stal další nováček Radim Šimek ze San Jose. Zápas s Winnipegem musel opustit už v sedmé minutě, z ledu mu pomáhali spoluhráči.

Foto: Profimedia.cz

Ke zraněnému Radimu Šimkovi (uprostřed) ze souboje s Andrewem Coppem z Winnipegu (vlevo) se sklání spoluhráč ze San Jose Brent Burns.

Článek

Na první pohled to byl vcelku běžný souboj. Šimek se u mantinelu zaklesnul s Andrewem Coppem, jenže domácí útočník ztratil rovnováhu a plnou vahou padnul na obráncovu nohu, která se prohnula do nepřirozené pozice. A bylo zle, což věděl i Šimek, který se hned chytil za pravé koleno.

Na led za ním vyběhl kustod, záhy však bylo zřejmé, že zadák sám do kabiny neodjede. Na pravou nohu vůbec nemohl přenést váhu, takže ho podpírali Brent Burns a Tomáš Hertl. Prognóza nevypadala příliš dobře.

„Nevím moc o tom, co se vlastně stalo, ale pokaždé je to těžké, když vidíte někoho zraněného. Odváděl pro nás výbornou práci. Je to chytrý kluk, dokáže být vždycky na správném místě," povzdechl si Burns, který přišel o spolehlivého parťáka v obranné dvojici.

„Právě jsem viděl opakovaný záběr a nevypadalo to vůbec dobře. Snad bude v pohodě," přidal se i Gustav Nyqvist, který do San Jose přišel z Detroitu.

Šestadvacetiletý Šimek po minulé sezoně strávené na farmě v AHL se na začátku prosince rychle chytil nabídnuté šance a stal se pevnou součástí základní sestavy Sharks. V průměru za 41 zápasů odehrál v každém přes 15 minut. V produktivitě nasbíral gól i osm asistencí a všeobecně byl oceňován za chytrou rozehrávku i nebojácnou hru do těla.

„Hra Burnse a Erika Karlssona se mi hodně zamlouvá, ale nejvíc se snažím odkoukat od Marca-Edouarda Vlasica, který má hodně podobný styl jako já, i když herně je samozřejmě úplně jinde," řekl pro Sport.cz Šimek.

Foto: Brad Rempel, Reuters

Radost v podání hokejistů San Jose Sharks. Oslavuje i útočník Tomáš Hertl.

Po návratu do Kalifornie má absolvovat kolečko vyšetření, včetně magnetické rezonance, která přesněji určí škody na pravém koleně. Naděje tu snad ale je. Jeden z novinářů zahlédl Šimka, jak opouští arénu ve Winnipegu a už to prý nevypadalo tak katastrofálně.

Necelý měsíc před začátkem play off hrají Sharks už šest zápasů bez klíčového obránce Karlssona a také bez útočníka Evandera Kanea. Šimkova delší absence by byla pro jejich ambice krajně nepříjemná.

Reklama

Související témata: